Hronika

Čvrsti dokazi protiv Budimlića

Čvrsti dokazi protiv Budimlića
Čvrsti dokazi protiv Budimlića

BIHAĆ - Na mjestu ubistva advokatice Jasmine Koričić, koje se dogodilo 13. februara ispred njene kancelarije u centru Bihaća, pronađeni su forenzički dokazi koji nedvosmisleno upućuju na to da je izvršilac ubistva M.B. (52) iz Cazina.

Ovo su u petak u Bihaću potvrdili komesar policije USK Mujo Koričić i načelnik Kriminalističke policije MUP-a USK Šero Družić. Oni su napomenuli da je ovo prvo zvanično obraćanje istražnih organa o ovom slučaju te istakli da je u javnosti u proteklom periodu izneseno dosta spekulacija i neistina. Istaknuta je dobra saradnja s forenzičkim timom Federalne policije, na osnovu čijih je nalaza identifikovan osumnjičeni za ubistvo Koričićeve. Uspješna saradnja, kako je rečeno, ostvarena je i s policijskim organima u Austriji, te je tako otkriveno da je M.B. hapšen i osuđivan u toj zemlji zbog trgovine narkotičkim sredstvima.

Također, oni su potvrdili da je motiv cijelog slučaja brakorazvodna parnica. U cilju dalje istrage, kako su istakli, nije moguće iznijeti više detalja o cijelom slučaju. Kantonalni sud u Bihaću odredio je, na prijedlog Tužilaštva USK,  jednomjesečni pritvor Muhamedu Budimliću, koji je osumnjičen za ubistvo advokatice Koričić. Time je usvojen prijedlog Tužilaštva USK, a odluka je obrazložena time da bi Budimlić na slobodi mogao ometati istragu.

Osumnjičeni je u protekli utorak doputovao iz Austrije, gdje živi i radi, te se predao pripadnicima Granične policije BiH na graničnom prelazu u Izačiću, a potom je proslijeđen MUP-u USK, koji je ranije za njim raspisao potjernicu. Policija sumnjiči Budimlića da je postavio eksplozivnu napravu koja je usmrtila advokaticu, a navodno motiv za ubistvo je sudski spor kojeg je Budimlić prije više godina vodio s bivšom suprugom Fatimom i sinom Hasanom, u vezi s raspodjelom imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije