Hronika

Dana Škrba zaklala fotografa tokom perverzija (VIDEO)

Dana Škrba zaklala fotografa tokom perverzija (VIDEO)
Dana Škrba zaklala fotografa tokom perverzija (VIDEO)

SARAJEVO - Otkrivani su novi šokantni detalji egzekucije fotografa Mustafe Bukvića (67), koji je pronađen zaklan u tamnoj komori njegove fotografske radnje u ulici Omladinskih radnih brigada u sarajevskom naselju Dobrinja.

Golo tijelo

Iako su prva policijska saznanja ukazivala na to da je zločin počinio Elvir Korać (41), koji je ranije pobio članove svoje najbliže porodice, trenutno je nejasno kakav je status ovog čovjeka koji je iznenada završio na Psihijatriji.

No, nakon hapšenja njegove nevjenčane supruge Dane Škrbe (30), za sada jedine zvanično osumnjičene za ubistvo Bukvića, saznaje Dnevi avaz da je ona prvobitno tokom saslušanja u policiji priznala zločin te opisala na koji način je to izvela, ali, kako Dnevni avaz saznaje, tokom saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo branila se šutnjom.

Avaz dalje saznaje da se Škrba zvanično tereti za ubistvo na naročito podmukao način. Pouzdani izvori ovog lista otkrivaju da je Bukvić pronađen nag u ležećem položaju na stomaku, prerezanog vrata u lokvi krvi.

Škrbina odbrana nakon saslušanja u Tužilaštvu zatražila je da se uradi njen ljekarski pregled kako bi se utvrdilo ima li povrede po tijelu. Kako saznaje Dnevni avaz, Bukvić je uplaćivao Škrbi penziono i invaldisko osiguranje, a nezvanično, ona je istražiocima rekla da je zauzvrat od nje dobivao seks!

Zvala ga je svojim mecenom, a to je jedna vrsta finansijskog pokrovitelja za umjetnike. Zločinka i žrtva, prema najnovijim saznanjima, uživali su u poremećenim seksualnim igricama u njegovoj fotografskoj radnji. Jedna od takvih bahanalija otela se kontroli, nakon čega je fotograf platio glavom.

Iako su prve informacije ukazivale da je Bukvić zaklan nožem, naknadnom istragom utvrđeno je da ga je Škrba zaklala skalpelom koji je našla u radnji.

Najmračniji horor

Tokom perverzija, kako Avaz bezvanično saznaje, Bukvić nije mogao postići erekciju, zbog čega je Dani pružao oralno zadovoljstvo. Informacije koje dobivaju istražioci, bukvalno, lede krv u žilama te podsjećaju na najmračnije filmove strave i užasa.

Bukvić, navodno, nije mogao postići erekciju te zadovoljiti mnogo mlađu ženu od sebe te je, isfrustriran time, udario Danu, koja ga je nakon toga zaklala. Ubistvo se dogodilo tokom izvođenja seksualnih perverzija koje su izmakle kontroli, a žrtva je bila, u trenutku ubistva u nemoćnom položaju!?

Mučna scena rekonstrukcije zločina podsjeća na odnos jedne vrste insekta pod nazivom bogomoljka u kojem nakon parenja ženka mužjaku odgriza glavu.

To što policija, za sada, zvanično ne tereti Daninog nevjenčanog supruga, dokazanog serijskog ubicu Elvira Koraća, dosta je čudno, kao i to što MUP i dalje ne izlazi ni s kakvim saopštenjima u javnost. Podsjetimo, Korać je jednoj osobi nakon zločina poslao SMS u kojem kaže: "Zaklao sam ga, je... mi je ženu, slikao ju je golu, slikao mi je i dijete".

Prema svemu sudeći, indolentnost policijskih zvaničnika ide u prilog Daninom zločinačkom partneru koji, kako smo razumjeli, na Psihijatrijsku kliniku dolazi i odlazi kada hoće. Podsjećamo, radi se o čovjeku koji je brutalno ubio svoju kompletnu porodicu u porodičnoj kući u Vogošći.

Svog oca Izeta pred rat je "prekopao" krampom pijanog u krevetu, a krajem 1993. ubio je iz pištolja majku Fatimu i sestru Elviru, sakrivši leševe u podrumu i posuvši ih krečom i granjem. Nakon pola godine njegova tadašnja nevjenčana supruga, Romkinja, sve je prijavila policiji. Kada je uhapšen, Korać je izjavljivao kako uživa ubijajući ljude, a imao je i spisak osoba koje je namjeravao, također, likvidirati.

Neki od mještana Vogošće sjećaju se, pak, kako je istraga utvrdila da mu je sestra još bila živa kada ju je posuo krečom u podrumu kuće strave i užasa u vogošćanskom naselju Barice.

Iako je Dana u pritvoru, a Korać na Psihijatriji, strah na sarajevskim ulicama ne jenjava.

Pisala i recitovala mračnu i depresivnu poeziju

O Dani Škrbi se dosta toga može saznati preko njenog Facebook profila, te klipova koje je postavljala na videoservis YouTube.

Pisala je i recitovala mračnu i depresivnu poeziju, a čak je i izvodila svoje "predstave" u kino salama u BiH.

Sebe je nazivala konceptualnim umjetnikom, a u jednom videu je kazala: Moj koncept je kao i vaš - preživljavanje."

Snimci koji prate njenu "poeziju" prikazuju smrt, ubistva i krv, a dan prije nego što je ubila fotografa Bukvića, na svom profilu na Facebooku postavila je video pod nazivom "Okrajak za kraj dana", u kojem ističe: "Pokušavam se odužiti mraku koji me obuzima i ne otimam mu se više, ostavljam mu se kao što se okrajak ostavlja za ne daj Bože, jedino će tako pravedno biti. Okrajak za kraj".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije