Hronika

Delegat u Parlamentu FBiH uhapšen zbog primanja mita od 20.000 KM

Delegat u Parlamentu FBiH uhapšen zbog primanja mita od 20.000 KM
Delegat u Parlamentu FBiH uhapšen zbog primanja mita od 20.000 KM

SARAJEVO - Radnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su na području Tuzle zbog primanja mita od 20.000 KM lišili slobode osobu O.M, koja obavlja dužnost delegata u Parlamentu Federacije BiH.

Aktivnosti su izvršene na osnovu saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), a po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Kako Klix.ba nezvanično prenosi, riječ je o Midhatu Osmanoviću iz Stranke za BiH.

O.M. je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za organizovani kriminal u vezi sa drugim krivičnim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Djelujući koordinisano, tužilac i radnici Tužilaštva BiH, agenti OSA i policijski djelatnici SIPA, izvršili su akciju lišavanja slobode u jednom hotelu u Tuzli prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.

Nakon hapšenja, aktivnosti Tužilaštva BiH, OSA i SIPA se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizovani kriminal i nezakonite aktivnosti.

Stranka za BiH: Sačekati da medijske napise potvrde Sud i Tužilaštvo BiH

U Stranci za BiH navode da su za vijest o hapšenju zastupnika te stranke u Federalnom parlamentu saznali iz medija.

- To su prve informacije koje imamo i za nas su iznenađujuće. Svi zajedno trebamo sačekati da medijske napise potvrde nadležne državne institucije, Sud i Tužilaštvo BiH - rečeno je Feni u Stranci za BiH.

Istaknuto je da Stranka za BiH podržava rad sigurnosnih agencija i pravosuđa BiH.

- Ukoliko se vijest koja je objavljena u medijima pokaže tačnom, odnosno ako je potvrde nadležne institucije, organi Stranke za BiH će zauzeti stav o ovom slučaju. Stranka za BiH smatra da niko ne smije biti iznad zakona. Imamo puno povjerenje u rad Suda i Tužilaštva BiH - navode u toj stranci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije