Hronika

Delimustafić pušten na slobodu

Delimustafić pušten na slobodu
Delimustafić pušten na slobodu

Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića koji je u pritvoru proveo dva mjeseca nakon što je priveden u policijskoj akciji "Pravda" zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe koja se sumnjiči za prevare s nekretninama, pušten je na slobodu.

Delimustafić se na slobodi našao nakon odluke Kantonalnog suda u Sarajevu koji je uvažio žalbu Delmustafićevog advokata na ranije donesenu odluku o mjeri produženja pritvora.

Inače, Mirsad Delimusafić predao se nakon što je njegov brat i još nekoliko osoba uhapšeno u spektakularnoj akciji provedenoj u novembru prošle godine. 

Prema tvrdnjama tužioca Samira Selimovića iznesenim prilikom predlaganja pritvora, Mirsad Delimustafić je učestovao u organiziranoj kriminalnoj grupi koju je predvodio njegov brat Alija, a koja je na nezakonit način dolazila do vlasništva nad nekretninama, te na nezakonit način pokušla uticati na izmjene regulacionog plana naselja Marijin Dvor u Sarajevu.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu žalit će se na odluku o puštanju Delimustafića na slobodu, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije