Hronika

Demanti Granične policije na tekst o udesu nakon proslave

Demanti Granične policije na tekst o udesu nakon proslave
Demanti Granične policije na tekst o udesu nakon proslave

SARAJEVO – Sarajevski Faktor juče je objavio tekst o proslavi u Graničnoj policiji BiH nakon koje se pijani službenik zabio u restoran, a danas je medijima stigao demanti iz Granične policije BiH u kojem se navodi da sporni tekst sadrži niz netačnih informacija.

Demanti objavljujemo u cjelini bez izmjena:

“Na portalu Faktor 18.5.2017. objavljen je tekst „Skandalozna proslava u Graničnoj policiji: Pijani službenik se autom zabio u restoran, pa pobjegao”. Tekst sadrži niz netačnih informacija koje narušavaju ugled pripadnika Granične policije BiH zbog čega tražimo da demanti objavite u cijelosti na način da je, kao i tekst koji demantiramo, vidan na home pageu portala.

Prije svega, naslov teksta o skandaloznoj proslavi je neadekvatan jer je 16.5.2017. upriličena interna proslava pripadnika Centralnog istražnog ureda van prostorija Granične policije BiH tokom koje nije zabilježen niti jedan incident koji bi se u medijskoj prezentaciji mogao podvesti pod skandal.

 Na privatnoj proslavi nisu dodjeljivane novčane stimulacije, kako je to navedeno u tekstu. Također, smatramo da su činjenice da je zaposlenik GPBiH van radnog vremena u vlastitom vozilu učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj nije bilo povrijeđenih, iskorištene za dovođenje u negativni kontekst pripadnika Centralnog istražnog ureda GPBiH na čelu s načelnikom Semirom Pašanbegovićem.

Riječ je o pripadnicima GPBiH koji su svojim radom identificirali i prekinuli nekoliko organiziranih kriminalnih grupa koje su se bavile prekograničnim kriminalom, o čijim rezultatima redovno informiramo novinare portala Faktor.ba i drugih medija u BiH i regionu.

O činjenici da je zaposlenik GPBiH izvan radnog vremena na području Ilidže učestvovao u saobraćajnoj nesreći obaviještena je Policijska uprava Ilidža čiji su službenici obavili uviđaj i očekujemo da se provede redovna procedura predviđena za ovakve situacije.

Također, s obzirom na to da je događaj evidentiran van radnog vremena, da nisu korištena i oštećena materijalno-tehnička sredstva GPBiH, naknadno će se utvrditi postojanje osnova za eventualno pokretanje postupka, čime demantiramo da je zaposlenik prema postojećim procedurama trebao biti suspendiran.

Demantiramo i to da je načelnik Centralnog istražnog ureda Semir Pašanbegović svjedočio saobraćajnoj nesreći.”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije