Hronika

Demantovano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića

Demantovano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića
Demantovano podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića

SISAK - Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke, kao i iz državnih tužilaštava u Sisku i Kutini, demantovali su informaciju da je podnesena krivična prijava protiv bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji je u nedjelju učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala hrvatska državljanka.

Portparol PU Sisačko-moslavačke Sanja Kvasnička je za Anadoliju demantovala informaciju objavljenu u hrvatskim medijima da je protiv Hadžihafizbegovića podnesena krivična prijava.

I informacije iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku takođe potvrđuju informaciju da protiv bh. glumca nije podnesena krivična prijava.

Jadranka Huskić,  portparol i v.d. Županijskog državnog odvjetnika (ŽDO) u Sisku, te Marija Rukavina, državna odvjetnica u Kutini, demantovale su napise kako je protiv dvojice sudionika u nesreći, a jedan od njih je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, pokrenuta krivična prijava koja bi bila upućena prema Državnom odvjetništvu u Kutini.

"Iz sisačke policije je navodno dana izjava da je podignuta krivična prijava, u ŽDO Sisak nije zaprimljena nikakva krivična prijava, niti je ŽDO u Sisku nadležno za rješavanje tog predmeta. Nadležno je općinsko državno odvjetništvo u Kutini, ako bi bila podnesena krivična prijava", izjavila je Huskić za Anadoliju.

Županijsko državno odvjetništvo Sisak je radilo uviđaj samo zato što se događaj desio u vrijeme njegova dežurstva.

Marija Rukavina, opštinska državna odvjetnica u Kutini, koja je zadužena za slučaj saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao poznati bh. glumac, takođe je demantovala vijest kako je protiv ijednog sudionika u nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba podignuta krivična prijava od strane sisačke policije.

"Krivična prijava protiv gospodina Hadžihafizbegovića nije podignuta i nije zaprimljena u ovom državnom odvjetništvu. Ne znam otkud te informacije", izjavila je opštinska državna odvjetnica Rukavina u Kutini, koja će preko službenih stranica objaviti i demanti te vijesti.

Policija nakon uviđaja i prikupljenih dokaza podnosi prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, a rok za prijavu nije striktno određen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije