Hronika

Dervenćanin za sat i po opljačkao dva stana u centru Banjaluke

Dervenćanin za sat i po opljačkao dva stana u centru Banjaluke
Dervenćanin za sat i po opljačkao dva stana u centru Banjaluke

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je S.Ž.(26) iz Dervente zbog krivičnih djela razbojnička krađa i teška krađa.

Kako “Nezavisne” saznaju, tokom kriminalističke obrade policija je utvrdila da je S.Ž. 9. jula oko 5 časova u centru Banjaluke u Gajevoj ulici iskoristio otvoren prozor u stanu privatnog vlasništva, ušao u unutrašnjost stana, odakle je ukrao dva mobilna telefona i novac.

Takođe, utvrđeno je da je nakon krađe, oštećena pokušala da spriječi S.Ž. da pobjegne sa plijenom, ali ju je on odgurnuo i pobjegao.

S.Ž. je izvršenim krivičnim djelima ženi pričinio materijalnu štetu od oko 2.000 KM. 

Daljim radom utvrđeno je da je S.Ž. iste noći samo sat i po vremena ranije u istoj ulici, koz otvoren prozor ušao u stan privatnog vlasništva i iskoristio dok je vlasnica spavala i iz torbe otuđio od oko 190 KM, nakon čega se udaljio iz stana.

Otuđeni mobilni telefoni su pronađeni i vraćeni vlasniku, a tokom ispitivanja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je lice izvršilo i krivično djelo teška krađa u Derventi, jer su kod njega pronađeni predmeti za koje se sumnja da je prisvojio tokom izvršenja krivičnog djela.

“Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, osumnjičeni je  nakon ispitivanja pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za pomenuta krivična djela”, navode u CJB Banjaluka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije