Hronika

Derventa: Povrijeđeno više policajaca koji su pratili navijače Maribora

Derventa: Povrijeđeno više policajaca koji su pratili navijače Maribora
Derventa: Povrijeđeno više policajaca koji su pratili navijače Maribora

DERVENTA - Više policajaca, koji su bili u pratnji navijača Maribora nakon današnjih nemira u Sarajevu, povijeđeno je na području Dervente u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 19,20 časova, saznaju “Nezavisne” iz policijskih izvora.

Izvor “Nezavisnih” iz CJB Doboj ispričao je da je povrijeđeno pet do šest pripadnika policije, a koji su Slovence pratili nakon njihovog sukoba sa navijačima “Željezničara”.

Iz policije večeras nisu željeli da daju detalje o ovoj nezgodi, navodeći da će pojedinosti biti poznate sutra.

Podsjetimo, Irfan Nefić, portparol MUP-a Sarajevskog kantona, danas je potvrdio da je grupa navijača Maribora, koja je učestvovala u neredima, ispraćena pod policijskom pratnjom prema Sloveniji.

"Grupa koja je učestvovala u neredima ispraćena je prema Sloveniji. Ostali navijači koji budu dolazili iz Slovenije bit će dočekani na ulazu u Kanton Sarajevo", rekao je Nefić.

Inače, masovna tuča navijača u centru Sarajeva ispred katedrale, u kojoj je povrijeđeno više osoba, bila je ružna uvertira današnje revanš utakmice drugog pretkola Lige šampiona na stadionu "Koševo" između Željezničara i Maribora.

Nezvanicno saznajemo da su se sudarili policijsko vozilo i kombi, koji je isao iz suprotnog pravca.

"Jedan od policajaca, koji je povrijedjen, u vrlo teskom je stanju", rekao je sagovornik "Nezavisnih", blizak CJB Doboj.

Takođe, saznajemo da su slovenački navijači, nakon sudara, istrčali iz autobusa te su pomogli povrijeđenim policajcima.

Istraga

U toku je istraga o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je  povrijeđeno pet policajaca Centra javne bezbjednosti Doboj, kao i suvozač u teretnom vozilu s kojim se sudarilo policijsko vozilo.

Do saobraćajne nezgode, u kojoj su učestvovali policijsko vozilo CJB Doboj marke „VW transporter“ kojim je upravljao D.L. i teretno vozilo marke „renault“ kojim je upravljao Š.B. iz Sarajeva, došlo je na magistralnom putu M-17, na obilaznici kroz Derventu, oko 19.20 sati.

U sudaru su povrede zadobili policijski službenici: D.L., D.M., D.M., I.T. i Lj.L., kao i suvozač u teretnom vozilu M.K. iz Sarajeva.

Do nezgode je došlo u vrijeme kada se policijsko vozilo kretalo iz pravca Sarajeva prema Brodu, prateći autobus sa navijačima FK „Maribor“, koji su zbog izgreda u Sarajevu vraćeni kući, sudarilo sa teretnim vozilom koje se kretalo iz suprotnog pravca, saopšteno je jutros iz CJB Doboj.

Izvršen je uviđaj i u toku je utvrđivanje uzroka ove saobraćajne nezgode. (Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije