Hronika

Detalji akcije u kojoj je likvidiran Gačić

Detalji akcije u kojoj je likvidiran Gačić
Foto: Screenshot / N1 | Detalji akcije u kojoj je likvidiran Gačić

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović održali su vanrednu konferenciju za novinare na kojoj su govorili o detaljima akcije u kojoj je likvidiran ubisa Edin Gačić.

Mevludin Halilović, komesar MUP-a Kantona Sarajevo, rekao je da je 10. februara podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu o licu koje je izvršilo ubistvo.

"Formirali smo štab i uključili više bezbjednosnih agenicija u potragu za ubicom. Znate da je bilo puno informacija o kretanju osumnjičenong lica. Jutros se krenulo u realizaciju plana koji je nastao sinoć. Više policijskih agencija je krenulo u pregled i pretres šireg lokaliteta na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su policajci došli do relevantnog traga koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog djela. Lice nije htjelo da se preda na poziv i došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Gačić je ubijen na potezu između mjesta Košćan i Lepenica. U razmjeni vatre je lakše povrijeđen policajac. Radi se o okrznuću i on je van životne opasnosti", rekao je Halilović.

"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", dodao je Halilović.

On je rekao da su u toku uviđajne radnje nakon kojih će biti poznato više detalja.

Podsjećamo, ranije danas pripadbnici specijalne policije likvidirali su višestrukog ubicu Edina Gačića nakon što je on otvorio vatru na njih u mjestu Lepenica kod Kiseljaka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije