Hronika

Detalji nesreće kod Gradačca: Pisala na Facebooku o rastanku pa sa kćerkom otišla u smrt

Detalji nesreće kod Gradačca: Pisala na Facebooku o rastanku pa sa kćerkom otišla u smrt
Detalji nesreće kod Gradačca: Pisala na Facebooku o rastanku pa sa kćerkom otišla u smrt

GRADAČAC - Jednom kada umrem, nemojte se takmičiti ko će me više voljeti, piše na fotografiji koju je u ponedjeljak na Facebooku objavila Ajša Kurbašić (38), a koja je dva dana kasnije sa svojom kćerkom Irmelom (15) poginula u saobraćajnoj nesreći kod Gradačca.

Užasna tragedija dogodila se sinoć u mjestu Vučkovci, kada se opel astra, u kojem su se vozile, sudario s kamionom, za čijim volanom je bio A.H. (31) iz Lukavca.

"Nemojte govoriti one tužne reči... Da biste voleli da sam tu, bar još jednom da me vidite... Nemojte... Čovek se voli dok je živ. Kada umre, ne treba mu ni ljubav, ni bilo koja reč...", piše u potresnoj fotografiji koju je Ajša objavila 22. maja, dok je dan kasnije podijelila pjesmu "Što se rastajemo", a već sutradan - poginula sa kćerkom - maturantkinjom!

Ispod tih objava, nanizale su se tužne riječi njenih prijatelja na Facebooku, od kojih su mnogi ocijenili da je u pitanju  predosjećaj.

U vozilu kojim su otišle u smrt bilo je šest osoba, uključujući i trogodišnju A.H., koju su ljekari tuzlanskog Kliničkog centra priključili na aparate za vještačko disanje i bore se za njen život.

Osim te djevojčice, u UKC Tuzla primljena je i njena majka Sanela H. (26) iz Gračanice, kao i Ajšina kćerka Minela (17), te Elvis Đonlić (30).

I Đonlić ima teške povrede i primljen je u Kliniku za opštu hirurgiju, s tim što mu je stanje danas bilo stabilno, baš kao i Mineli, koja ima teške povrede grudnog koša. Sanela je nakon ukazivanja pomoći puštena na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila juče u 17.55. Nastradali su se opelom kretali iz pravca Vučkovaca prema Gradačcu, gdje je bila proslava Irmeline maturske večeri, a do tragedije je došlo na oko pet kilometara od njihove kuće.

Organizatori mature i roditelji otkazali su matursku zabavu, a u školi je juče vladao muk. Nastava u područnoj školi u Srnicama, koju je pohađala nastradala Irmela, odgođena je do kraja sedmice.

Ajša i Irmela biće sahranjene sutra, a iz škole najavljuju da će posljednjem ispraćaju svoje školske drugarice i njene majke prisustvovati brojni učenici i nastavnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije