Hronika

Detalji pokušaja ubistva kod Broda: Ukradeno vozilo nisu uspjeli prodati pa udarili policajca

Detalji pokušaja ubistva kod Broda: Ukradeno vozilo nisu uspjeli prodati pa udarili policajca
Foto: N.N. | Detalji pokušaja ubistva kod Broda: Ukradeno vozilo nisu uspjeli prodati pa udarili policajca

DERVENTA, BROD - Danijel Davidović (28) i Željan Simić (19) uhapšeni su zbog sumnje da su ukradenim pasatom pokušali ubiti derventskog policajca N.Đ.

On je teško povrijeđen kada su ga, dok je pokušavao da ih zaustavi, udarili ovim vozilom u mjestu Gornje Kolibe, opština Brod.

Ova drama odigrala se nakon što je u noći između ponedjeljka i utorka vozilo ukradeno u Njegoševoj ulici u Derventi, što je lokalnoj policiji prijavio vlasnik automobila. Četvorotočkaš je nestao sa parkinga ispred stambene zgrade, a odmah po prijavi pokrenuta je i istraga.

"Zatim je iz Policijske stanice Brod pristigla informacija da su tim pasatom izazvali saobraćajnu nezgodu kod graničnog prelaza Brod te da je to vozilo onda pobjeglo prema Derventi", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

U međuvremenu su lopovi, kako nezvanično saznajemo, pokušali prodati automobil jednom auto-otpadu, ali im to nije pošlo za rukom.

Za rukom je pošlo policiji da im otkrije rutu te je više patrola izašlo na teren, odnosno na putne pravce za koje se vjerovalo da će odbjegli lopovi koristiti. Ipak, kada su ih dočekali na jednoj raskrsnici u mjestu Gornje Kolibe, kradljivci nisu posustali.

"Kada je pasat naišao, ušao je u raskrsnicu velikom brzinom. Policajac, pripadnik Policijske stanice Derventa, pokušao je da ih zaustavi, ali su ga oni udarili, a zatim se zakucali u betonski stub", ističe naš sagovornik.

Policija je potom uhapsila odbjeglu dvojku te ih predala nadležnom tužilaštvu. Juče su pretresli kuće i pomoćne objekte koje Davidović i Simić koriste kao podstanari, a uz ostalo, kod jednog od njih pronađena je fantomka, a kod drugog i bijeli prah koji će biti vještačen. Dvojac je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva.

Slučaj je, kako je saopšteno iz MUP-a RS, rasvijetljen u brzoj i efikasnoj reakciji, u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj.

Njihovom teško povrijeđenom kolegi pomoć je ukazana u dobojskoj bolnici, a potom je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, gdje je zadržan na liječenju.

"U utorak u 12.30 sanitetskim vozilom Opšte bolnice Doboj u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu dovezen je pacijent N.Đ. Pacijent je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. On je zbrinut, stabilizovan te premješten u Službu za neurohirurgiju na dalje liječenje", rekli su za "Nezavisne" iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije