Hronika

Dileri prijetili i policajcima

Dileri prijetili i policajcima
Dileri prijetili i policajcima

BRČKO - Brčanska policija je, u okviru akcije "Taksi", danas privela sedam osoba, osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali drogu, ali i prijetili policiji.

Kako nezvanično saznajemo, u ovoj akciji, koja je trajala od ranih jutarnjih časova, pali su Ahmet Čačković (34), Emir Nuhanović (29), Anuel Salčinović (31), Sanel Pengić (26), Igor Ružić (35), Alen Tirić (27) i Sabrina Jukić-Pehlica (25).

Halid Emkić, portparol brčanske policije, navodeći njihove inicijale je kazao da među uhapšenima ima i povratnika u vršenju krivičnih djela, uglavnom u neovlaštenoj trgovini drogom.

"Osumnjičeni su se bavili preprodajom heroina na području Brčko distrikta. Akcijom su obuhvaćene i osobe koje su nakon prethodnog postupanja upućivale prijetnje policijskim službenicima", naveo je Emkić.

U okviru akcije, pretreseno je 20 objekata na šest lokacija na podrčuju Brčkog.

Osim droge i novca, policija je zaplijenila i jedan automobil  za koji sumnja da je ukraden. Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da je pronađeni novac stečen zaradom od preprodaje droge.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da su osumnjičeni duži period na području Brčkog preprodavali heroin i marihuanu, te da su djelovali kao grupa u kojoj se znalo ko šta radi, odnosno kakva je čija uloga. Neki od njih su policajcima, koji su ih ranije hapsili zbog droge, prijetili ubistvom te im govorili da će im uništiti imovinu.

Većina uhapšenih policiji je poznata odranije po trgovini drogom. Tirić je hapšen u decembru 2012. godine u akciji "Skuter" zajedno sa još 21 osumnjičenim. Tada je zaplijenjenio 2,4 kilograma heroina vrijednog 200.000 maraka. Salčinović je hapšen 2010. godine u Brčkom, kada je policija pronašla veću količinu tableta i heroina. Sabrina Jukić-Pehlica hapšena je u akciji "Rojal" u junu 2012. godine kada je osim nje uhapšeno još 15 osoba i zaplijenjeno 10 kilograma marihuane.

FOTO: INFO BRCKO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije