Hronika

Đaci prijavljeni zbog fotografija golog profesora

Đaci prijavljeni zbog fotografija golog profesora
Foto: Ilustracija | Đaci prijavljeni zbog fotografija golog profesora

DOBOJ - Četvorica sedamnaestogodišnjih Dobojlija prijavljena su tamošnjem tužilaštvu zbog ponižavanja profesora dobojske Saobraćajne i Elektro škole, čije su fotografije, na kojim je nag, njihovom "zaslugom" procurile na internet.

Sve je počelo krajem prošle godine, kada je jedan od maloljetnika napravio lažni profil na Facebooku, gdje se predstavio kao djevojka i dopisivao se sa profesorom. Pritom je taj tinejdžer sa interneta skinuo fotografije neke golišave djevojke te ih slao profesoru i zauzvrat tražio njegove, koje mu je ovaj i poslao. Zatim je taj maloljetnik profesorove fotografije poslao dalje.

"Trojica prijavljenih maloljetnika, iako su znala na koji način su fotografije nabavljene, nastavila su ih distribuirati", pojašnjeno je iz policije.

Potom su se fotografije pojavile na društvenim mrežama, ali i u medijima.

Riječ je o učenicima za koje se sumnja da su, nakon što im je profesor dao svoj laptop kako bi pratili nastavni program, došli do njegovih šifara od e-maila i Facebooka, ali i drugih ličnih podataka, što im je, vjeruje se, olakšalo "posao".

Profesor, čiji nam je identitet poznat, našao se u središtu skandala u januaru, kada su sporne fotografije objavljene u medijima. On je tada za "Nezavisne" ispričao da riječ o njegovoj grešci.

"Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine", rekao je tada ovaj profesor.

Podsjetimo, lakovjernost profesora koštala ga je brige, ali i novca. Policija je, naime, ranije podnijela izvještaj protiv Mehmeda Husakovića (21) i Armina Hadžića (20), zbog sumnje da su ucjenjivali profesora i od njega uzeli pare.

"M.H. i A.H. su u prethodnom dogovoru 22. decembra prošle godine s lažnog profila na Facebooku stupili u kontakt sa S.B., kome su zaprijetili da će javno objaviti njegove fotografije intimnog karaktera ukoliko im on ne uplati 300 maraka", saopšteno je ranije iz policije.

Profesor je tada odlučio da uplati taj iznos. Međutim, kako sumnjaju iz policije, jedan od mladića ponovo se javio profesoru, te mu se predstavio kao novinar jednog portala i tražio još 200 KM, koliko je prosvjetni radnik i uplatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije