Hronika

Djevojčica poginula na putu za školu

Djevojčica poginula na putu za školu
Djevojčica poginula na putu za školu

NOVI GRAD - Ivana Milašin (14) iz mjesta Poljavnice, kod Novog Grada, poginula je jutros u saobraćajnoj nesreći koja se desila u ovom mjestu.

Nesrećnu djevojčicu oko sedam časova na magistralnom putu Novi Grad - Kostajnica udarilo je vozilo pasat, za čijim volanom je bio Faruk Šušnjar (47) iz Bihaća, inače zaposlen u Državnoj graničnoj službi.

Ubrzo nakon nesreće na lice mjesta je izašla Hitna pomoć, a djevojčica je prevezena u Dom zdravlja u Novom Gradu, gdje su ljekari samo mogli konstatovati smrt.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva danas su, navodeći inicijale maloljetne djevojčice, kazali kako je uviđaj na licu mjesta obavila Gordana Mijatović, dežurni tužilac, zajedno sa službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Novi Grad.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nezgode. Naložena je i obdukcija smrtno nastradalog maloljetnog lica, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", kazala je Mira Miletić, službenik za informisanje u ovom tužilaštvu.

Inače, stradala je bila učenica Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Gradu, a zbog svega što se danas desilo škola je pustila kući učenike razreda koji je pohađala.

Porodica, rodbina, prijatelji i mještani Poljavnica u velikom su šoku zbog načina na koji se jedan mladi život ugasio.

Kako nam je ispričala majka djeteta koje je tog jutra zajedno s Ivanom krenulo u školu, svemu je vjerovatno kumovala neprilagođena brzina i nepažnja.

"Kako mi je dijete ispričalo, ona je htjela preći na drugu stranu ceste, gdje đaci inače čekaju autobus za Novi Grad. Samo što je zakoračila na cestu - auto ju je udario", kazala nam je ona.

Inače, Faruka Šušnjara vezuju za policijsku akciju "Panama", koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u martu 2013. godine zbog ilegalnog uvoza kafe u BiH, a gdje se i on našao kao jedan od onih koji su bili interesantni Tužilaštvu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije