Hronika

Đurić: Svi smo bili u zločinačkom udruženju

Đurić: Svi smo bili u zločinačkom udruženju
Đurić: Svi smo bili u zločinačkom udruženju

BANJALUKA - Slavko Đurić, svjedok Tužilaštva u banjalučkom Okružnom sudu, izjavio je danas da su Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević, optuženi inspektori banjalučke policije, činili zločinačko udruženje za prodaju droge na području Banjaluke.

Đurić je priznao krivicu za pripadnost ovom udruženju i zaključio sporazum sa Specijalnim tužilaštvom RS, prema kojem se obavezao da bude svjedok protiv ostalih optuženih, ali i da otkrije svoju ulogu. On je navodno i razotkrio "prljave poslove" u policiji.

Prema njegovom svjedočenju, pomenuti optuženi inspektori kao i on sam bili su članovi zločinačkog udruženja koji su imali svoje "informante".

"Plan djelovanja udruženja smo dogovorili kod banjalučkog Partizanskog groblja. Kovačević i ja sarađivali smo s narko-dilerima Damirom Čudićem i Vladimirom Kesićem, koji su prodavali marihuanu", rekao je on.

Kako kaže, glavni "informant" za Stijaka i Radulovića bio je Goran Bošnjak, koji se bavio preprodajom heroina.

"Sedmično od prodaje heroina dobijali smo po osobi 200 maraka, a od marihuane na mjesečnom nivou uzimali smo do 1.000 KM", kaže on.

Kovačević, Stijak i Radulović, suspendovani inspektori za narkotike, optuženi su da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali drogom.

Osim pomenute trojice optužen je i njihov nekadašnji šef Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta. Oni nisu bili članovi zločinačkog udruženja i optužnica ih tereti da su zloupotrebom policijskih ovlaštenja iznuđivali iskaze, premlaćivali osumnjičene dilere, falsifikovali zapisnike o pretresu i druge službene dokumente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije