Hronika

Doboj: Dječak (13) u kući aktivirao zolju, zadobio teške povrede

Doboj: Dječak (13) u kući aktivirao zolju, zadobio teške povrede
Doboj: Dječak (13) u kući aktivirao zolju, zadobio teške povrede

DOBOJ - Trinaestogodišnji dječak teško je povrijeđen danas u eksploziji nepoznate naprave u potkrovlju porodične kuće u dobojskom naselju Pijeskovi.

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđen je Danilo Teletina, koji je navodno u potkrovlju porodične kuće aktivirao ručni bacač "zolju".

Njemu je, kako saznajemo, u toj eksploziji raznesena desna šaka.

Nikola Gavrić, šef Službe za ortopediju i traumatologiju dobojske Opšte bolnice "Sveti apostol Luka", kazao je da je dječak zadobio tešku povredu desne šake i lakše povrede obje potkoljenice te da je hitno operisan.

"S obzirom na to da je u pitanju teška povreda, ne znamo koliki će biti invaliditet", izjavio je Gavrić.

Prema riječima očevidaca, jaka eksplozija odjeknula je oko 11 časova u potkrovlju kuće porodice Teletina u naselju Pijeskovi.

Od jačine detonacije popadao je crijep s krova kuće, komšije su odmah pozvale Hitnu pomoć, te začule dječaka kako doziva majku.

"Nismo smjeli prići tamo. Vidjeli smo da dijete krvavo trči niz stepenice i vrišti: 'Mama, mama'. Dok je Hitna pomoć došla, majka ga je valjda odvezla. Od panike i straha sam se tresla i nisam mogla Hitnoj objasniti gdje je to bilo. Ljudi su se odmah sakupili i krenuli nagađati", ispričala je komšinica Mirjana Damjanović.

U CJB Doboj su kazali da je oko 11 časova nepoznata osoba telefonom prijavila da je u naselju Pijeskovi povrijeđena maloljetna osoba od nepoznate eksplozivne naprave.

Nakon toga su pripadnici Policijske stanice Doboj 1 uz saglasnost dežurnog tužioca obavili uviđaj na licu mjesta.

O tom slučaju obaviješten je i deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite RS, koji bi trebalo da utvrdi o kakvoj se tačno minsko-eksplozivnoj napravi radi, dok bi istragom trebalo da bude utvrđeno kako se našla u potkrovlju kuće i nadohvat ruke trinaestogodišnjem dječaku.

Povrijeđeni dječak van životne opasnosti

Trinaestogodišnji dječak D.T. iz Doboja, koji je danas teško ranjen u eksploziji "zolje" koju je aktivirao na spratu roditeljske kuće u naselju Pijeskovi, nalazi se van životne opasnosti, potvrđeno je Srni u Opštoj bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Načelnik službe za ortopediju i traumatologiju Nikola Gavrić rekao je da je dječak operisan i da je njegovo stanje trenutno stabilno. On je zadobio tešku povredu desne šake i lakše povrede obje potkoljenice.

Jedan od komšija dječakove porodice rekao je Srni da se dječak sam igrao u potkrovlju stare porodične kuće, u kome je pronašao "zolju", zaostalu iz prošlog rata, te - ne znajući da se radi o oružju - slučajno ispalio granatu koja se nalazila u cijevi.

Dječaka je u bolnicu odvezla majka, koja se u trenutku eksplozije nalazila ispred kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije