Hronika

Dodik i Cvijanovićeva uputili saučešće zbog rudarske tragedije

Dodik i Cvijanovićeva uputili saučešće zbog rudarske tragedije
Dodik i Cvijanovićeva uputili saučešće zbog rudarske tragedije

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari povodom tragedije u Rudniku mrkog uglja u Kaknju.

"Povodom teške tragedije u Rudniku mrkog uglja u Kaknju, porodicama nastradalih, svim građanima FBiH, a i Vama lično, u ime naroda Republike Srpske kao i u svoje lično ime upućujem izraze iskrenog saučešća. Tragična pogibija ovih hrabrih i nadasve vrijednih ljudi je nenadoknadiv gubitak, kako za njihove porodice tako i za sveukupnu javnost", navedeno je u telegramu predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću.

"Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami Begići-Bištrani u Rudniku mrkog uglja Kakanj, u kojoj su tragično nastradali rudari. U ime Vlade Republike Srpske, svoje ime i u ime svih građana Republike Srpske upućujem Vam izraze najdubljeg i iskrenog saučešća. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih", navodi se u telegramu saučešća premijera Srpske.

Četvorica rudara su poginula, a dva su povrijeđena u nesreći u Rudniku mrkog uglja Kakanj koja se dogodila sinoć, u trećoj smjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije