Hronika

Dragana Kesić tvrdi da je silovana, policija ne vjeruje

Dragana Kesić tvrdi da je silovana, policija ne vjeruje
Dragana Kesić tvrdi da je silovana, policija ne vjeruje

GRADIŠKA - Mještani Petrovog Sela, kod Gradiške, zabrinuti su za svoju bezbjednost nakon što je mještanka tog sela Dragana Kesić (30) prijavila da ju je silovao misteriozni muškarac.

CJB Banjaluka čitav slučaj je označio kao lažno prijavljivanje silovanja, no Kesićeva je istrajna u tvrdnji da ju je u četvrtak iza ponoći u kući napao nepoznati muškarac, izvukao napolje i silovao pod prijetnjom da će je ubiti.

"Izjava koju sam dala u policiji nije tačna, a istina je da me je oko dva časa iza ponoći, dok mi je suprug bio na poslu, iz kuće iznio muškarac i silovao na livadi, zaprijetivši da će me ubiti ako pustim glas i ako se budem opirala", ispričala je vidno uznemirena Kesićeva.

Slučaj je policiji prijavljen u četvrtak oko 2.20, nakon čega je uslijedila istraga.

Igor Šukalo, portparol CJB Banjaluka, objasnio je da je urađen ginekološki pregled žrtve, koji nije otkrio tragove nasilnog seksualnog odnosa, a Kesićeva je u policiji potpisala izjavu prema kojoj je sve izmislila.

U prijavi koju je zaprimila Policijska stanica Gradiška navodi se da je nepoznati muškarac u četvrtak oko 1.15 provalio u kuću u kojoj živi Kesićeva i njezin vanbračni suprug Ljubiša Ninković.

Nepoznati muškarac, kako je navedeno u spornoj prijavi, provalio je u kuću kroz ulazna vrata, a zatim izvukao Kesićevu ispred kuće, gdje ju je, navodno, silovao.

Nakon što je upoznata sa nalazom ginekološkog pregleda, Kesićeva je u policiji potpisala izjavu da je imala dobrovoljni seksualni odnos sa Ostojom Krivokućom.

No, Kesićeva tvrdi da su joj i u policiji prijetili.

"Govorim vam istinu, koja glasi da me je silovao nepoznati muškarac kome nisam ni vidjela lice, jer je imao nekakvu kapu. Evo u kući je ostala kutija cigareta ronhil pa mogu da naprave DNK analizu i otkriju ko je taj čovjek", ispričala je Kesićeva i dodala da su joj policajci u Gradišci prijetili da će je istući ako ne prizna da je sve izmislila.

Upitana da li vanbračni suprug i dalje živi sa njom nakon tog slučaja, Kesićeva je odgovorila: "Da" i dodala je da je u petak ujutro iz kuće u kojoj žive otišao na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije