Hronika

Drama u Sarajevu: Utopio se poznati bh. sportski penjač, drugi mladić spasen

Drama u Sarajevu: Utopio se poznati bh. sportski penjač, drugi mladić spasen
Drama u Sarajevu: Utopio se poznati bh. sportski penjač, drugi mladić spasen

SARAJEVO- Prava drama odvijala se danas u Sarajevu.

Dvojica mladića spuštajući se niz nabujalu rijeku Miljacku u gumenom čamcu, prevrnuli su se nedaleko od Vijećnice oko 15.10 sati.

Prema informacijama do kojih je došla ekipa "Dnevnog avaza" na licu mjesta, muškarac Adnan Ćatić se utopio, dok se drugi putnik iz čamca, Emir Murga (26) grčevito pokušavao spasiti kod mosta Latinska ćuprija.

Nesrećnom čovjeku u pomoć su pritekla dvojica policajaca, Dževad Sofović i Adis Hodžić koji su mu nastojali pomoći na svaki način. Do njega su spuštali u nekoliko navrata konop koji je on hvatao, a potom ispuštao iz ruku.

Kada je saznala za ovu nesreću, na lice mjesta odmah je stigla djevojka Adnana Ćatića. Potresena onim što se desilo vrištala je i zapomagala. 

Ubrzo su stigli vatrogaci, koji su ga uspjeli izvući Murgu, ali Ćatiću nije bilo spasa.

Ova akcija spašavanja je trajala više od 40 minuta.

Stigla je i hitna pomoć, koja je odvezla Emira Murgu.

Mladić Emir Murga (26), prevežen je pothlađen oko 16 sati na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i smješten je na Internističkom odjelu, gdje još traje dijagnostika.

Trenutno stanje njegovih vitalnih parametara je stabilno, izjavila je Feni portparolka KCUS-a Biljana Jandrić.

Na KCUS su prevežena i dva policajca, Almir Dautović i Adnan Hasanović obojica 1978. godište, koji su učestvovali u akciji spasavanja. Oni su takođe doveženi pothlađeni i smješteni su na Internističkom odjelu, ali se njihovo puštanje može očekivati već večeras, navela je Jandrić.

Inače, preminuli Adnan Ćatić bio je jedan od najboljih sportskih penjača u regionu. Osvajač je brojnih medalja na takmičenjima širom svijeta, a bio je učesnik i Svjetskog kupa u sportskom penjanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije