Hronika

Dražanu Knezoviću za ubistvo komšinice 17 godina robije

Dražanu Knezoviću za ubistvo komšinice 17 godina robije
Dražanu Knezoviću za ubistvo komšinice 17 godina robije

MOSTAR - Kantonalni sud u Mostaru nepravosnažno je osudio Dražana Knezovića zvanog Gega (40) iz Mostara na 17 godina zatvora, za okrutno ubistvo prve komšinice Stojke Grubišić (79) u mostarskom naselju Rudnik.

U optužnici je navedeno da je iskoristio poznanstvo i povjerenje slabo pokretne penzionerke, koja ga je 7. marta prošle godine pustila u stan, da bi je on svirepo usmrtio jer mu je odbila dati traženi novac.

Kako se navodi, Dražan je zgrabio njene pleteće igle sa silikonskom poveznicom i kuhinjski nož, te staricu odgurao u spavaću sobu.

Tada ju je, kako se navodi, nekoliko puta iglama ubo u grudi, da bi zatim od silka napravio omču i davio je.

Prema rekonstrukciji događaja, starica je pružila otpor, te ga ogrebala po licu, a on joj je na kraju zario nož u vrat. Na kraju joj je, kako je navedeno, uzeo iz torbe 700 kanadskih dolara, koje je penzionerki davao njen sin koji živi u Kanadi, i kradom napustio stan.

Zanimljivo je i to da je Dražan kasnije nazvao djevojku i rekao joj da je u njegovoj zgradi "frka". Ispričao joj je i da je zgrada puna policije, jer je, kako joj je naveo, u stanu iznad njega pronađena mrtva komšinica, te da ne zna je li je ubijena ili se ubila.

Sutradan su se ponovno čuli, nakon njegovog povratka iz MUP-a, gdje je davao izjavu kao svjedok, a tada je djevojci, kako je govorila, zvučao jako prestrašeno.

Inače, ovaj nezaposleni elektromehaničar ranije je u dva navrata po nekoliko mjeseci bio u zatvoru zbog krađe i razbojništva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije