Hronika

Dronjak priveden zbog grafita na zgradi SNSD-a

Dronjak priveden zbog  grafita na zgradi SNSD-a
Dronjak priveden zbog grafita na zgradi SNSD-a

LAKTAŠI - Predsjednik Udruženja "Slobodna republika" Nikola Dronjak priveden je u naselju Trn, u Laktašima, s još trojicom njegovih saradnika zbog ispisivanja grafita na zgradi lokalnog SNSD-a.

Dronjak, koji nije negirao da je na zidu prostorija SNSD-a napisao grafit "Pakao je prazan - đavoli su ovdje", nakon puštanja je rekao da se pokazalo na djelu kako funkcioniše režim SNSD-a i kako se privode ljudi koji iskazuju demokratsko mišljenje o režimu. Dodao je da će njegov advokat uputiti žalbu zbog niza proceduralnih grešaka, te da su oni u pritvoru zadržani pet sati bez objašnjenja.

Iz MUP-a RS juče je saopšteno da su policajci juče oko pet ujutro primijetili da je na jednoj zgradi ispisan grafit, čime je počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

"Lica lišena slobode dobrovoljno su predala predmete koje su koristili za izvršenje krivičnog djela. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije