Hronika

Držali kupca na nišanu, pokrali čak i siću

Držali kupca na nišanu, pokrali čak i siću
Držali kupca na nišanu, pokrali čak i siću

BANJALUKA - Tri maskirana razbojnika, naoružana automatskom puškom i pištoljem, opljačkala su u srijedu "Moj market" u banjalučkom naselju Obilićevo, odakle su ukrali oko 5.000 maraka.

Ono što se dešavalo u Ulici Srđe Zlopogleđe bb, tačno u 21.15, izgledalo je kao scena iz akcionih filmova.

Kako smo nezvanično saznali, maskirani razbojnici ušli su u market na izlazna vrata, koja se otvaraju samo kad im se priđe s unutrašnje strane pa se dolazi do zaključka da su čekali da neko od mušterija izađe kako bi krenuli u pljačkaški pohod.

Potom su naočigled desetak mušterija, uz prijetnju automatskom puškom, od radnice uzeli pazar, a zatim se udaljili prema istočnom tranzitu.

Banjalučanin M.B., koji se zatekao u marketu u trenutku pljačke, kaže da se sve odigralo za pola minuta.

"Stajao sam pored kase pošto sam došao da kupim samo cigarete, a iza mene je bila majka sa djetetom. U drugom dijelu marketa bilo je još nekoliko mušterija. Odjednom su upala tri muškarca sa fantomkama na glavi i oružjem u ruci", prisjeća se ovaj Banjalučanin.

Viši razbojnik, kako ga opisuje M.B., imao je automatsku pušku u ruci, koju je usmjerio prema njemu i povikao: "Lezi dolje".

Vidjevši šta ga je snašlo, Banjalučanin je, kako kaže, kao kip stajao sa rukama u džepovima, dok je žena sakrila mališana jaknom i čučnula kako bi im spasla živu glavu.

Dok je jedan lopov držao njega na nišanu, preostala dvojica, nižeg rasta i sa žutim rukavicama, ušla su iza kase i naredila radnici da im preda novac.

"Sav novac, čak i kovanice iz kase, strpali su u džepove. Jedan od njih nije mogao da otvori metalnu kasu pa ju je ponio sa sobom. Sve je trajalo oko 30 sekundi i dok su bježali iz marketa jednom od razbojnika je ta kasa dva puta ispala", prepričava M.B., ističući da cijelu noć nije mogao spavati od straha.

Vladana Gedurović-Stojanović, predstavnik marketinga "Tropic grupacije" iz Banjaluke, kazala je da su cijeli tok pljačke snimile bezbjednosne kamere, te da je snimke izuzela policija radi dalje istrage.

Iz CJB Banjaluka su saopštili da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka i da je u toku rad na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije