Hronika

Državljani BiH opljačkali njemačkog turistu u Šibeniku

Državljani BiH opljačkali njemačkog turistu u Šibeniku
Državljani BiH opljačkali njemačkog turistu u Šibeniku

ŠIBENIK - Dvojica državljana BiH, uhapšeni su u nedjelju popodne na magistrali kod Primoštena nakon što su krali u jednom apartmanu u Šparadiću, a jedan od njih dvojice se lažno predstavio kao policajac, potvrđeno je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Priča počinje u nedjelju popodne kad je 49-godišnji državljanin BiH ušao u nezaključani apartman u Šparadiću i ukrao novčanik s ličnim dokumentima i 70 evra, baš u trenutku kad su se unutra pojavili 52-godišnji njemački korisnik apartmana i vlasnica kuće u kojoj on ljetuje.

Osumnjičenik za krađu uspio se udaljiti iz kuće i doći do BMW koji je bio parkiran u blizini i gdje ga je čekao partner, državljanin BiH star 42 godine. Kako je pokradeni njemački državljanin, zajedno s vlasnicom apartmana dotrčao za lopovom, 42-godišnjak je izašao iz automobila i pokušao na brzinu izgladiti situaciju.

“Predstavio se kao policajac i rekao oštećenima da će pretresti 49-godišnjaka kako bi dokazao da nije lopov, što je na kraju i napravio. Nije im pokazao nikakvu značku nego im se samo usmeno predstavio kao policajac, nakon čega su se obojica vozilom udaljili”, rekli su u šibenskoj policiji.

Zahvaljujući njemačkom državljaninu i vlasnici apartmana, koji su zapisali podatke o vozilu i odmah javili policiji kojim su putem krenuli, lopovi nisu odmakli daleko.

Na magistrali kod Primoštena presrela ih je policijska patrola i ubrzo su uhapšeni.

Obojicu će Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku policija prijaviti za krađu na štetu 77-godišnje njemačke državljanke, a 42-godišnjaka i za neovlašteno obavljanje službene radnje jer je u trenutku kad je s kolegom zatečen u krađi glumio policajca.

U ovom trenutku, šibenska policija dvojicu državljana BiH ne dovodi u vezu s drugim krađama na šibenskom području, a turiste i vlasnicu pohvaljuju jer su im pomogli u hvatanju lopova.

“Oni su primjer kako treba postupati u ovakvim situacijama. Odmah su reagovali i javili nam podatke zahvaljujući kojima smo vrlo brzo priveli osumnjičenike te im ovim putem zahvaljujemo”, rekla je Marica Kosor, portparol Policijske uprave šibensko-kninske.

(Šibenik.in)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije