Hronika

Dva lica uhapšena zbog nelegalnog posjedovanja oružja

Dva lica uhapšena zbog nelegalnog posjedovanja oružja
Foto: N.N. | Dva lica uhapšena zbog nelegalnog posjedovanja oružja

ISTOČNO SARAJEVO - Policija je u Han Pijesku uhapsila lica čiji su inicijali E.L. i H.H. zbog nelegalnog posjedovanja veće količine oružja i municije, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U okviru akcije "Nišan", policija je u Han Pijesku izvršila pretres kuće, pomoćnih objekata i prevoznih sredstava koja koriste lica E.L. i H.H, te pronašla i privremeno oduzela veću količinu oružja, dijelova oružja i municije različitog kalibra.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, operativnim radom su na terenu došli do saznanja da se u objektima koje koriste lica E.L. i H.H. nalazi određena količina oružja i municije.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je rad na dokumentovanju predmeta.

U saopštenju se navodi da protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije