Hronika

Dva mladića pucala u Senada Habibovića

Dva mladića pucala u Senada Habibovića
Dva mladića pucala u Senada Habibovića

TUZLA - Dvojica nepoznatih muškaraca pucala su danas u blizini tržnog centra "Sjenjak" u Senada Habibovića zvanog Sena, koji je u avgustu prošle godine uhapšen zbog sumnje da je trgovao drogom na području Tuzlanskog kantona (TK).

U napadu nije bilo povrijeđenih, a službenici MUP-a TK tragaju za napadačima.

Inače, u vrijeme pucnjave ispred tržnog centra "Sjenjak" nalazio se veliki broj građana, koji su sjedjeli u baštama ili su bili u prolazu. Nakon pucnjave, Habibović je otišao do MUP-a TK i prijavio napad.

Kantonalni sud u Tuzli je u januaru 2014. godine potvrdio optužnicu protiv njega i još 11 članova njegove grupe zbog postojanja osnovane sumnje da su se u dužem vremenskom periodu bavili neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Osim Habibovića, koji je organizirao grupu, optuženi su i Slađana Hasić (33), Adnan Idrizović (29), Nermin Tahirović (29), Edin Livadić (40), Nikola Rackov (26), Ibrahim Koliqi (32), Alija Batanović (30), Ademir Mujezinović (30), Eldar Osmanović (26), Muhamed Makoli (22) i Samir Vuković (22), svi nastanjeni u Tuzli.

Prostor ispred tržnog centra "Sjenjak" u Tuzli, kako govore građani, postao je opasno mjesto. Prije godinu dana na autobusnoj stanici ispred pomenutog objekta ranjen je Amar Adrović, dok su zimus nepoznati napadači iz automatskog naoružanja teško ranili Beriza Kabilovića i Đanija Elezovića. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Tuzla.                                                                                                          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije