Hronika

Dva života izgubljena u sat vremena

 Dva života izgubljena u sat vremena
Dva života izgubljena u sat vremena

DOBOJ - Rodoljub Milačak, zvani Roda (54), vozač reno megana iz Doboja, i Bojan Ranitović, vozač motocikla honda iz Broda, poginuli su u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se u roku kraćem od sat vremena desile kasno u ponedjeljak u ovim gradovima.

Milačak je na licu mjesta ostao mrtav kada se na magistralnom putu u naselju Bare u 18.45 autom zakucao u autobus preduzeća "Trebava ekspres", za čijim volanom je sjedio Miomir Mišanović.

Od siline udara autobus je zdrobio automobil, pa nesrećni čovjek nije imao nikakve šanse da preživi.

Mišanović i putnica koja se u momentu nesreće nalazila u autobusu prošli su bez povreda.

Iz dobojskog CJB su kazali kako je uviđaj izvršen neposredno nakon udesa, a da je tijelo pokojnika prevezeno u prosekturu dobojske bolnice, gdje je trebalo da bude urađena obdukcija.

Kako su saopštili, navodeći inicijale, Milačak je išao iz pravca Doboja kada je zbog velike brzine izgubio kontrolu nad autom i sletio sa ceste, nakon čega se vratio i desnom bočnom stranom udario u prednji dio autobusa koji je naišao iz suprotnog pravca.

Milačak je bio jedan od predstavnika Samostalnog sindikata mašinovođa u "Željeznicama RS" i fudbalski sudija, a iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćerke.

"Prizor je bio stravičan. Koliko je jak udar bio, najbolje se vidi po autu koji se ne može prepoznati, a nesrećnika su vatrogasci s fleksaricama morali izvlačiti", kazao nam je jedan od očevidaca. 

Sat ranije, na magistralnom putu Brod - Derventa, u mjestu Zborište život je izgubio Bojan Ranitović,  koji je hondom, vozeći se iz pravca Broda, izašao iz blage desne krivine, prešao na lijevu stranu ceste i podletio pod kamion volvo, koji je vozio Srđan Kaloper iz Dervente, a koji tom prilikom nije povrijeđen.

Od siline udara Ranitović je odmah pao s motocikla, koji je bukvalno uništen te je stradao na licu mjesta.

Prema nalazu patologa, preminuo je usljed povrede mozga i rascjepa srčane komore, a imao je višestruke teške povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije