Hronika

Banjaluka: Dvije godine za smrt pješaka

Banjaluka: Dvije godine za smrt pješaka
Banjaluka: Dvije godine za smrt pješaka

BANJALUKA - Igor Kosić (26) iz laktaškog mjesta Trn ponovo je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na dvije godine zatvora jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijedio pješaka Bojana Brkovića (21) iz Banjaluke, a koji je kasnije preminuo od posljedica tih povreda.

Presudu mu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović.

U presudi se navodi da je Kosić nesreću izazvao neispravnom opel vektrom, a dogodilo se to 14. avgusta 2012. godine u Ulici cara Dušana u Trnu. Kosić je tada, nedozvoljenom brzinom od 88 kilometara na čas, udario Brkovića, koji je kasnije preminuo usljed povreda koje je tada zadobio. Podsjetimo, ranije smo pisali da su u toj nesreći, pored vektre, učestvovala još dva automobila, i to golf 2, te golf 3.

Vozeći vektru, Kosić je sustigao golf 2, te ga obišao. Nakon toga vozač golfa 2 počinje jurnjavu za Kosićem. Utom Kosić nailazi na golf 3, čiji je vozač stao kako bi u vozilo primio svog druga Brkovića.

Kosić je tada obišao golf 3 s desne strane i udario Brkovića. Suđenje mu je ponovljeno nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Nakon novog razmatranja dokaza po uputstvu Vrhovnog suda, Okružni sud Banjaluka ponovo je Kosiću "odrezao" dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije