Hronika

Dvije osobe uhapšene zbog ubistva penzionera u Kozarcu

Dvije osobe uhapšene zbog ubistva penzionera u Kozarcu
Dvije osobe uhapšene zbog ubistva penzionera u Kozarcu

PRIJEDOR - Dvije osobe su uhapšene i trenutno su na saslušanju u prijedorskoj policiji zbog sumnje da imaju veze sa ubistvom 74-ogodišnjeg Hasana Alića u zaseoku Dera kod Kozarca.

Kako je za Klix rekla Marija Matić, portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor, u toku su pretresi i na više lokacija u gradu Prijedoru, a sa ciljem pronalaska predmeta koji bi se mogli dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Koji je bio motiv ovoga ubistva trebalo bi biti poznato nakon saslušanja osumnjičenih.

Tijelo 74-ogodišnjaka je pronađeno u njegovoj kući juče u poslijepodnevnim satima.

Navodno, u neposrednoj blizini Alićevog tijela pronađene su i hepo kocke i progorjeli tepih pa se sumnja da je ubica pokušao zapaliti kuću ubijenog kako bi prikrio cijeli slučaj.

Takođe je izvršena i premetačina po kući ubijenog. Pretpostavlja se da je motiv ovoga ubistva koristoljublje s obzirom na to da je Alić primao njemačku penziju te je živio sam.

Alić ubijen tupim predmetom

Sedamdesetčetvorogodišnji Hasan Alić iz Kozarca, kod Prijedora, ubijen je kada ga je nepoznati izvršilac tupim predmetom devet puta udario u glavu, rekao je Srni nakon obdukcije patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan.

On je istakao da je nepoznati izvršilac nakon ubistva pokušao zapaliti Alića i njegovu kuću, međutim, vatra se brzo ugasila tako da je policija mogla izvršiti uviđaj i prikupiti određene dokaze koji će pomoći na otkrivanju počinioca ovog gnusnog ubistva. (Srna)

Foto: Ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije