Ex -Yu

Dvoje djece poginulo u stravičnom sudaru kod Velike Plane

Dvoje djece poginulo u stravičnom sudaru kod Velike Plane
Dvoje djece poginulo u stravičnom sudaru kod Velike Plane

BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Krnjeva kod Velike Plane jutros je poginulo dvoje dece, a 10 osoba je povrijeđeno, saopštila je Policijska uprava Smederevo.

U udesu je učestvovalo šest vozila, a do nesreće je došlo oko 2.20 časova, tako što je putničko vozilo "fijat" beogradskih registarskih oznaka, koje se kretalo srednjom kolovoznom trakom iz pravca Niša prema Beogradu, udarilo automobil "BMV" beogradskih registarskih oznaka.

Nakon toga su se oba vozila zaustavila u zaustavnoj traci. Vidjevši da je došlo do sudara, vozač vozila "tojota" njemačkih registarskih oznaka, koji se kretao iza njih, usporio je kretanje, međutim, njega je sustigao i udario autobus makedonskih registarskih oznaka (na liniji Gostivar - Beč).

Od siline udara, "tojota" se okretala po kolovozu i zaustavila se u zaustavnoj traci, dok je autobus nastavio kretanje i udario u automobil "krajsler" bugarskih registarskih oznaka, usled čega je "krajsler" udario u vozilo "BMV" poljskih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred njega.

Dvoje dece (2008. i 2015. godište) iz vozila "tojota" je podleglo povrijedama u bolnici u Smederevu, dok je 10 osoba iz ostalih vozila, od kojih četvoro djece, teže i lakše povrijeđeno.

Uviđaj je izvršio je zamjenik Osnovnog javnog tužioca u Velikoj Plani, uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije.

Po njegovom nalogu, vozaču autobusa, makedonskom državljaninu (48), nakon ukazivanja medicinske pomoći biće određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo, teško dijelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Saobraćaj na autoputu, u smjeru ka Beogradu, nije bio u prekidu i adekvatno je preusmjeravan i odvijao se preticajnom trakom.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije