Hronika

Vozači kamiona i kombija poginuli u stravičnoj nesreći kod Doboja

Vozači kamiona i kombija poginuli u stravičnoj nesreći kod Doboja
Foto: N.N. | Dvoje poginulo u sudaru kamiona i kombija

DOBOJ - Stravičan prizor zatekli su na licu mjesta dobojski saobraćajci kada su nakon dojave o saobraćajnoj nesreći došli u prigradsko naselje Pločnik, gdje je nakon direktnog sudara vozač kamiona ležao na magistralnom putu M17, dok je vozač kombija bio zaglavljen u svom vozilu, obojica bez znakova života.

"Vozač kombija je bio unutra, ali ga nisu smjeli pomjerati dok ne dođu dežurni tužilac i ljekar mrtvozornik i ne konstatuju smrt, pa tek onda su vatrogasci mogli da izvlače tijelo. Kombi je bio potpuno smrskan s prednje strane, tako da su vatrogasci odvaljivali vrata da bi došli do tijela", ispričao je za "Nezavisne" očevidac.

On je dodao da je prizor bio jeziv, pogotovo što je drugi vozač nepomično ležao na putu do dolaska pogrebnog vozila, koje ga je prevezlo u prosekturu dobojske bolnice, gdje će biti izvršena obdukcija.

Naime, u nedjelju oko 13.30 je došlo do sudara između kombija i kamiona, koji su se kretali magistralnim putem M17, nakon čega su dvojica vozača, šezdesetosmogodišnjaka, preminula na licu mjesta.

"Smrtno su stradali Ž.L. (68) iz Stanara, koji je upravljao putničkim vozilom marke mercedes (kombi), i M.M. (68) s područja grada Doboja, koji je upravljao teretnim vozilom", rečeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač kamiona je Milenko Mitrović iz ovdašnjeg sela Osječani, dok je za volanom kombija bio Žarko Lazić iz Stanara.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji je izašao na lice mjesta te je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj i policijskih stanica Doboj 1 i 2, a na teren su izašli i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz ovog grada.

Tokom višečasovnog uviđaja saobraćaj na magistralnom putu M17 je bio u potpunosti obustavljen, što je stvorilo kilometarske kolone u oba pravca, a normalizovan je kasno popodne.

Vozači su tokom uviđaja preusmjeravani na alternativni putni pravac, na regionalni put Doboj - Modriča.

Kako je došlo do saobraćajne nesreće biće poznato nakon istrage i potrebnih vještačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije