Hronika

Efendić pušten na slobodu, naređena obdukcija nastradalog

Efendić pušten na slobodu, naređena obdukcija nastradalog
Foto: N.N. | Efendić pušten na slobodu, naređena obdukcija nastradalog

SARAJEVO - Načelnik opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić pušten je na slobodu nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog za saobraćajnu nesreću u kojoj je automobilom udario starijeg pješaka, koji je preminuo od zadobijenih povreda, potvrđeno je iz Tužilaštva sarajevskog kantona.

"Saslušani su i svjedoci u ovom predmetu, te je utvrđeno da ne postoji zakonski osnov za njegovo zadržavanje, odnosno eventualno predlaganje pritvora", rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ona je sarajevskim medijima navela da ovaj predmet ide u redovnu proceduru, kao i da je naređena obdukcija tijela stradalog muškarca koja će pokazati uzrok smrti.

Efendić je u subotu, 17. marta, u sarajevskom naselju Grbavica automobilom "golf" udario pješaka čiji su inicijali S.E. iz Sarajeva /77/ koji je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, te preminuo u bolnici.

MUP Kantona Sarajevo saopštio je da se saobraćajna nesreća dogodila u subotu, 17. marta, u 14.30 časova u Zagrebačkoj ulici kada je putničko vozilo "golf", kojim je upravljao E.S. /35/, nastanjen u Sarajevu, udario u pješaka i oborio ga na kolovoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije