Hronika

Egipćanin spriječen da ilegalno pređe granicu

Egipćanin spriječen da ilegalno pređe granicu
Egipćanin spriječen da ilegalno pređe granicu

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin su u graničnom pojasu na području Bosanske Krupe spriječili državljanina Egipta da ilegalno pređe granicu BiH prema Hrvatskoj da bi otputovao na krajnju destinaciju, u Austriju.

Lice, koje je juče otkriveno, nije posjedovalo identifikacione dokumente, a pregledom njegovog ličnog prtljaga utvrđeno je da je boravio u Sarajevu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Daljim radom došlo se do saznanja da je riječ o državljaninu Egipta čiji su inicijali E. H. I. M. i da ga je nepoznato lice, uz novčanu nadoknadu, prevezla iz Sarajeva do Novog Grada.

Strani državljanin je uhapšen i nakon prekršajnog procesuiranja u Opštinskom sudu Bosanska Krupa biće predat Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je riječ o krijumčarenju ljudi, o događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH po čijem će nalogu biti nastavljen rad na ovom slučaju.

Prilikom granične kontrole teretnog vozila "mercedes", nacionalnih oznaka Turske, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište, pripadnici Jedinice granične policije Višegrad juče su otkrili 668 tekstilnih i 412 papirnih etiketa koje označavaju autorska prava određenih tekstilne robe.

Etikete su pronađene kod vozača, državljanina Bugarske, čiji inicijali su G. S. Njegov suvozač, državljanin Makedonije čiji su inicijali H. M. izjavio je da su etikete njegovo vlasništvo.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava predmet bude ustupljen Upravi za indirektno oporezivanje na dalje postupanje.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije