Hronika

Uhapšeni supruga i ujak odbjeglog Antonijinog otmičara i kamiondžije (Foto)

Uhapšeni supruga i ujak odbjeglog Antonijinog otmičara i kamiondžije (Foto)
Uhapšeni supruga i ujak odbjeglog Antonijinog otmičara i kamiondžije (Foto)

SRBAC - Banjalučki inspektori i policija intenzivno tragaju za Draganom Paravinjom u selu Donji Srđevici kod Srpca i pitanje je sata kada će on biti uhapšen, potvrdio je izvor Nezavisnih. Paravinja je pobjegao u šumu na obroncima planine Motajice.

Iako je prethodno bila potvrđena vijest o hapšenju Paravinje saznajemo da je osumnjičeni izbjegao hapšenje za dlaku.

Nezavisne saznaju da je Paravinja u Srbac automobilom došao sa suprugom Milijanom u posjetu rodbini. Supruga je uhapšena zajedno sa njegovim ujakom Jakovim Vidovićem, u čiju kuću je Dragan i došao.

Bliske rođake Mira i Rada Vidović kažu da Paravinju nisu vidjele godinama. Sjećaju ga se kao izuzetno mirnog i dobrog djeteta.

"Negdje oko 16 časova, cijelo selo se okrenulo naglavačke, kada su pristigle brojne policijske snage praćene helikopterima", svjedoče one.

Komšija koji je želio da ostane anoniman, kaže da je pred kuću Jakova Vidovića, srbačka policjska patrola pristigla netm nakon Paravinje i supruge Milijane. Čim je ugledao policajce Dragan se dao u bijeg i nestao u šumi.

Ministar policije RS Stanislav Čađo rekao je da Dragan Paravinja u ovaj kraj nije dolazio više od 10 godina.

U akciju su uključene sve raspoložive jedinice, koje zajedno sa psima tragačima i helikopterima pretražuju težak i nepristupačan teren. Očekuje se brzo hapsenje odbjeglog vozača. Na terenu se nalaze i brojne novinarske ekipe iz BiH, ali i susjedne Hrvatske.  Kako javlja naša ekipa sa lica mjesta, situacija je izuzetno napeta.

Paravinja nije evidentiran kao državljanin BiH. Kako se saznaje, posjedje dokumente Srbije i Hrvatske. Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je u toj zemlji prijavljen 1986. godine.

Dragan Paravinja (43), vozač je kamiona osumnjičen za otmicu Antonije Bilić (17) iz Kričaka kraj Drniša u Hrvatskoj.

Policija iz BiH traga za ovim kamiondžijom zbog silovanja počinjenog na području Istočnog Sarajeva, a za njim je još 2005. godine raspisana centalna potjernica. I u Srbiji je za Paravinjom raspisana potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 2004. godine.

Građani pozvani da se jave na 122

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Mirna Šoja rekla je Srni da su operativnim radom na terenu pripadnici Policijske stanice Srbac došli do saznanja da se na širem području mjesta Donji Srđevići, najvjerovatnije, nalazi Dragan Paravinja, koji je u bjekstvu.

"Policijske snage su na ovom terenu i pozivamo lokalno stanovništvo da, ukoliko ga primjete, policiji pruži informacije o njegovom kretanju, ili pozovu telefonski broj 122, s obzirom da smo sinoć dali kratak opis Dragana Paravinje", rekla je Šoja.

Opis

Mirna Šoja je potvrdila da je Dragan Paravinja visok oko 180 centimetara, ima potpuno sastavljene obrve i plave oči, a od odjeće crnu majicu dugih rukava, crne pantalone i plave patike.

Uskoro opširnije...

Vezane vijesti:

U RS tragaju za kamiondžijom Draganom Paravinjom!

Dragan Paravnija osumnjičen za otmicu Antonije Bilić

Slučaj nestale Antonije Bilić: Danas rezultati DNK analize

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije