Hronika

Eksplodirala bomba postavljena pod auto

Eksplodirala bomba postavljena pod auto
Eksplodirala bomba postavljena pod auto

BANJALUKA - Policija traga za napadačem koji je ispod alfa romea, vlasništvo Miloša Crnatka (28) iz banjalučkog naselja Kočićev vijenac, postavio bombu, čija je eksplozija u noći između utorka i srijede probudila brojne Banjalučane.

Eksplozivna naprava odjeknula je u Solunskoj ulici i, srećom, nije nikog povrijedila, ali je iz sna trgla stanovnike ovog, ali i okolnih naselja.

Šta je motiv napada, policija još istražuje, a porodica Crnadak nije željela da daje komentar.

"Ja mislim da je meta zapravo Milošev otac, a da je motiv problem u vezi sa kućom, odnosno imovinsko-pravne je prirode", rekao je jedan mještanin, a da li je to tačno, nismo mogli da saznamo od porodice Crnadak.

Naime, mladić koji je izašao iz kuće u kojoj ova porodica živi nije nam dozvolio da uđemo u dvorište. Rekao nam je da Miloš nije tu, zbog čega smo mu ostavili broj telefona, ali nas niko nije pozvao do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

"Mene je probudila jaka eksplozija i u prvi mah nisam ni znao šta se dešava. Ujutru, kada sam ustao, čuo sam da ljudi pričaju da je tom momku postavljena bomba pod auto, a od eksplozije je oštećen prednji dio vozila. Srećom, niko nije nastradao", kaže jedan mještanin, te dodaje da je Crnadak dobar mladić, koji nikada nije ni sa kim imao problema.

Iz CJB Banjaluka saopšteno je da je Operativnom dežurstvu ovaj incident prijavljen u 1.45.

"Postupanjem po zaprimljenoj prijavi policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu izvršenog uviđaja, utvrdili su da je nepoznato lice postavilo zasad nepoznatu eksplozivnu napravu ispod vozila, na kojem je usljed aktiviranja pričinjena materijalna šteta", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Prema njenim riječima, na mjestu događaja izuzeti su predmeti i tragovi koji će biti poslati na vještačenje sa ciljem identifikovanja eksplozivne naprave i mogućeg izvršioca krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

"Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju otkrivanja izvršioca na rasvjetljavanju krivičnog djela  izazivanje opšte opasnosti", ističe Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije