Hronika

Eksplozija plina kuću uništila do temelja

Eksplozija plina kuću uništila do temelja
Eksplozija plina kuću uništila do temelja

KOTOR VAROŠ - Vinko Kavedžija (45) iz Zagreba zadobio je teške povrede nakon što je eksplodirala plinska boca u porodičnoj kući njegovog oca u selu Zabrđe, nedaleko od Kotor Varoša.

Curenje plina, a zatim i eksplozija dogodili su se danas oko 8.30. Kavedžiju koji se u trenutku detonacije nalazio u kuhinji zahvatio je plamen, ali, srećom, uspio je istrčati iz kuće i spasiti živu glavu. Nakon toga, ukazana mu je pomoć u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka, gdje su mu sanirane teške opekotine i ubrzo je pušten na kućno liječenje.

On je "Nezavisnim" po dolasku iz bolnice kazao da ni sam ne zna kako se uspio spasiti.

"U ponedjeljak uveče na plinskoj peći pravio sam večeru i poslije toga zavrnuo plin. Ujutro, kad sam ustao, otišao sam do šporeta kako bih skuvao kafu. Čim sam upalio šibicu odmah je odjeknula eksplozija i vidio sam kako plafon pada na mene. Uspio sam nekako istrčati iz kuće i spasiti se", ispričao nam je Kavedžija, koji je imao vidne opekotine po glavi i rukama.

Izvor blizak istrazi kazao nam je da on najvjerovatnije nije dobro zavrnuo plin kad je pravio večeru, pa je došlo do curenja a potom i detonacije.

"Plin je sigurno curio tokom noći, ali ga Vinko nije osjetio zato što je spavao na spratu kuće", rekao je naš izvor.

Zoran Tomić, Kavedžijin komšija, kazao je da je čuo eksploziju koja mu se na prvu učinila kao jači zemljotres.

"Kada sam vidio da je srušena kuća skoro do temelja pritrčao sam Vinku da mu pomognem. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć. Vinko je stajao ispred kuće, bio je svjestan, čudo Božje ga je spasilo", kaže Tomić, dodajući da je pozvao i Kavedžijinu rodbinu koja živi u Zagrebu te ih obavijestio o ovom slučaju. Vinkov brat Zoran Kavedžija, koji je nakon što je saznao za eksploziju doputovao zajedno s ocem u Zabrđe, istakao je da je on nedavno kupio plinsku bocu i uredno je postavio.

"Kada sam je postavio, kao i uvijek provjerio sam crijevo i ventil i sve je bilo ispravno", istakao je Zoran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije