Hronika

Podnesen izvještaj protiv Nade Aleksić, preduzeće ojadila za 214.000 KM

Podnesen izvještaj protiv Nade Aleksić, preduzeće ojadila za 214.000 KM
Podnesen izvještaj protiv Nade Aleksić, preduzeće ojadila za 214.000 KM

PRIJEDOR - Policija je podnijela izvještaj protiv Prijedorčanke Nade Aleksić (62), penzionisane radnice "Elektrokrajine", osumnjičene da je to preduzeće oštetila za 214.000 maraka.

Izvještaj je tereti da je, dok je radila u Radnoj jedinici "Elektrodistribucija" Prijedor, zaprimajući zahjeve za izdavanje elektroenergetske saglasnosti, odnosno za priključenje novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, od potrošača zahtijevala i uzimala novac u gotovini. Sporno je to što je imala obavezu da se taksa za priključenje uplaćuje putem banke.

"Tako primljeni novac lice nije uplaćivalo na žiro račun preduzeća, već ga je zadržavalo za sebe, a jedan dio tog novca pravdala je sačinjavanjem falsifikovanih uplatnica koje je upotrebljavala u poslovanju kao da su istinite", saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Stoga je Aleksićeva, koja je u prijedorskoj "Elektrodistribuciji" obavljala dužnost tehničara u Odjeljenju javne rasvjete i priključaka, osumnjičena da je preduzeće oštetila za 214.000 KM, koliko je, istovremeno, zadržala za sebe.

Svoj službeni položaj je, kako stoji u policijskom saopštenju, gdje su navedeni njeni inicijali, zloupotrijebila od 2011. pa do 2014. godine. Aleksićeva je radila do 6. aprila 2014. godine, kada je, zbog 40 godina radnog staža, stekla uslove za penzionisanje.

Iz "Elektrokrajine" su potvrdili da je ovaj izvještaj plod prijave koju su oni prethodno podnijeli MUP-u RS, i to nakon što su internom kontrolom otkrili, dokumentovali, te zatim i prijavili ovaj slučaj.

"'Elektrokrajina' je ovim slučajem potvrdila da je posvećena razotkrivanju nezakonitih radnji i podnošenju prijava protiv svih zaposlenih u preduzeću za koje se internim kontrolama utvrdi ili osnovano sumnja da su počinili krivično djelo na štetu preduzeća i/ili naših kupaca", naglasili su iz "Elektrokrajine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije