Hronika

Filmska potjera u Zenici: Skrivio nezgodu, fizički napao vozača, pa divljao po gradu

Filmska potjera u Zenici: Skrivio nezgodu, fizički napao vozača, pa divljao po gradu
Filmska potjera u Zenici: Skrivio nezgodu, fizički napao vozača, pa divljao po gradu

ZENICA - Policijska potjera pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona za odbjeglim vozačem audija A6, koji je na kružnom toku na bulevaru skrivio saobraćajnu nezgodu i fizički napao vozača drugog vozila, završena je uspješno hapšenjem i privođenjem u policijsku stanicu.

Vozač audija je u subotu naveče prilikom ulaska u kružni tok na bulevaru u Zenici bez kočenja udario u vozilo marke pežo ispred sebe, a potom je izašao iz vozila i fizički napao vozača pežoa nakon čega se zadao u bijeg. Kamere Hayat TV-a snimile su incident koji se dogodio na kružnom toku, a potom su se, zajedno s policijom, dali u potjeru za odbjeglim vozačem, javlja Klix.

Prema riječima portparola MUP-a ZDK Aldine Ahmić, vozač audija je nakon napuštanja mjesta nezgode divljao po gradu bježeći od policije te je tom prilikom oštetio još 6 vozila u privatnom vlasništvu.

Ulice u Zenici su bile blokirane prilikom policijske potjere, a sve se završilo nakon što je vozilo u kojem su se nalazili Idriz Hamidović i Roki Sejdović locirano u zeničkoj ulici Aleja Šehida. Osumnjičeni su pronađeni u stanu stambene zgrade, te su privedeni u policijsku stanicu na ispitivanje.

Kako saznajemo, oni će biti predani u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a još nije poznato da li će biti zatražena mjera pritvora za osumnjičeni dvojac zbog izazivanja saobraćajne nesreće, fizičkog napada i drugih radnji koje im se stavljaju na teret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije