Hronika

Godina robije za izbadanje mladića u kafiću u Trnu

Godina robije za izbadanje mladića u kafiću u Trnu
Foto: Jelena Đurđević | Godina robije za izbadanje mladića u kafiću u Trnu

BANJALUKA - Dragan Kovjenić (21) zvani Gagi, iz Trna, opština Laktaši, osuđen je na godinu dana zatvora za pokušaj ubistva Slobodana Škrbića (21) u kafiću "Maks" u Trnu, a kojeg je, po presudi, u decembru prošle godine izbo nožem.

Kako saznaju "Nezavisne", presudi Okružnog suda Banjaluka prethodio je sporazum o priznanju krivice koji je Kovjenić potpisao sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom, što znači da je pristao na pravosnažnost presude, bez mogućnosti žalbe.

U optužnici, po kojoj je proglašen krivim, navodi se da se napad dogodio 8. decembra prošle godine oko 21 sat. Dobio je batine pa se osvetio nožem.

"Ispred kafića 'Maks' potukao se Kovjenić sa jedne, te Škrbić i Aleksandar Vujić sa druge strane. U tom sukobu Kovjenić je zadobio površnu ranu potiljačno, oguljotinu kože leđa, nagnječinu lijevog kuka i nagnječinu desnog koljena", stoji u optužnici. Kako se dodaje, Kovjenić se tada vratio u lokal i sa šanka uzeo kuhinjski nož.

"Potom je, držeći nož u ruci, otišao do ulaznih vrata objekta, te se obratio Škrbiću i Vujiću riječima: 'Hodite ovamo, mamu vam j…., sad ću vas poklati.' Zatim se vratio u lokal i sjeo u fotelju u uglu kafića i dalje držeći nož u ruci", stoji u optužnici.

Škrbić i Vujić su ušli u lokal kako bi uzeli svoje jakne, a Kovjenić se digao iz fotelje i mašući u njihovom pravcu nožem u ruci ponavljao: "Zaklaću vas, poklaću vas."

"Nakon toga se Škrbić uputio ka Kovjeniću i u trenutku kada je zamahnuo desnom rukom kako bi ga udario, Kovjenić je, u namjeri da ubije Škrbića, i u stanju jake razdraženosti, jer je prethodno fizički napadnut, nožem dva puta ubo Škrbića u desnu stranu grudnog koša", navodi se u optužnici.

Kovjeniću je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 8. decembra prošle do 8. januara ove godine. Njemu je oduzet kuhinjski nož sa drvenom drškom ukupne dužine 25 cm, dužine oštrice 12 cm, a kojeg je, po presudi, koristio tokom napada. Protiv Škrbića i Vujića je takođe podignuta optužnica, i to zbog nanošenja povreda.

Vezana vijest: Tužilac predložio pritvor za Dragana Kovjenića: Mirno veče završeno ubadanjem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije