Hronika

Graničari uhvatili osumnjičene za pljačku

Graničari uhvatili osumnjičene za pljačku
Foto: Ilustracija | Graničari uhvatili osumnjičene za pljačku

SARAJEVO - Filmska policijska potjera za dvojicom osumnjičenih da su opljačkali jednu sarajevsku trgovinu, a zatim se dali u bjekstvo, okončana je nakon što su bjegunce uhvatila dva radnika Granične policije BiH.

Prema saznanjima "Nezavisnih", za dvojicom mladića koji su se vozili u ukradenom automobilu, jurili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva, što su vidjeli graničari.

Za hvatanje osumnjičenih zaslužni su pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, koji su u momentima potjere za bjeguncima išli na posao.

"Prije dolaska na posao, službenici Granične policije uočili su vozilo koje se kretalo velikom brzinom, a nakon njega i dva patrolna vozila MUP-a Kantona Sarajevo. Nedugo poslije primijetili su dva lica sumnjivog ponašanja za koja su pretpostavili da ih traže patrole MUP-a", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Graničari su potom uspjeli uhvatiti bjegunce i zadržati ih do dolaska kolega iz MUP-a KS.

"To se dešavalo prije nekoliko dana u Aerodromskom naselju u Sarajevu, u momentima kada pripadnici GP BiH nisu bili na službi. Na kraju su graničari predali bjegunce službenicima MUP-a Kantona Sarajevo", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije