Hronika

Grude: Otkriveni zasadi indijske konoplje

Grude: Otkriveni zasadi indijske konoplje
Grude: Otkriveni zasadi indijske konoplje

SARAJEVO - Mješovita patrola Jedinice granične policije BiH Gorica je, u saradnji sa policijskim službenicima Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, na području Gruda otkrila četiri zasada indijske konoplje ukupne mase 298 kilograma.


Zasadi marihuane otkriveni su 29, 30. i 31. avgusta u graničnom pojasu na području opštine Grude, a o događaju je obaviješteno Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona.

U toku je dalji rad na ovom slučaju i aktivnosti lišenja slobode identifikovanog počinioca ovog krivičnog djela, saopšteno je iz Granične policije BiH.

"U prvih šest mjeseci ove godine Granična policija BiH bilježi više od 100 odsto bolje rezultate rada u sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge u odnosu na isti period 2015. godine. U prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je 25 krivičnih djela u vezi sa drogom. Nadležnim tužilaštvima podnijeta su 24 službena izvještaja protiv 25 osoba za počinjena krivična djela", rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić je naveo da je u prvom polugodištu ove godine najveća pljenidba marihuane bila 52 kilograma, te istakao da će aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droge i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u narednom periodu.

Krajem jula službenici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su i krijumčarenje 13 kilograma marihuane, koja je otkrivena prilikom graničnih provjera vozila "mercedes" kojim je upravljao državljanin Crne Gore prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

U avgustu je registrovano 16 slučajeva oduzimanja droge u većim i manjim količinama, a otkriven je i zasad 13 stabljika marihuane u graničnom pojasu na području Brčkog.

Takođe, službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša otkrili su zasad 61 stabljike marihuane mase 61,2 kilograma.

U operativnoj akciji Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH 29. avgusta zaplijenjeno je 6,3 kilograma marihuane spremne za prodaju i 152 stabljike težine 193 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije