Hronika

Grupa iz Laktaša opljačkala više preduzeća

Grupa iz Laktaša opljačkala više preduzeća
Grupa iz Laktaša opljačkala više preduzeća

BANJALUKA - Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB) uhapsili su Đuru Ubiparipa (32) iz Laktaša zbog sumnje da je bio organizator grupe koja je na području Laktaša izvršila više teških krađa u nekoliko preduzeća u toku prošle i ove godine vrijednih desetine hiljada maraka.

Kako "Nezavisne" saznaju, u svojstvu osumnjičenih su ispitani Nedeljko Svjetlanović (19) i Rujko Milošević (55), za koje se sumnja da su krali po nalogu Ubiparipa.

Meta krađa su bila preduzeća "Agrotrent", "Agić kompani" i "Sinekop" d.o.o, kao i jedno fizičko lice.

Iz banjalučkog CJB-a, navodeći inicijale osumnjičenih, kazali su kako su hapšenja i privođenja izvedena u sklopu akcije "Kliješta", koju je sprovela policija u Latašima pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Banjaluci, u kojoj je prikupljeno dovoljno dokaza koji pokazuju kako je ova grupa izvršila teške krađe.

"Tokom višemjesečne istrage pronađeni su i ukradeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a policijski službenici stanice u Laktašima nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Inače, sumnja se da je grupa preduzeće "Agrotrend" pokrala tako što je alatom rasjekla žičanu ogradu, ušla u krug firme i iznijela dvadeset elektromotora i tri krila vrata od komore za hlađenje. Vrijednost plijena je bila oko 20.000 maraka.

Na isti način, od marta do aprila ove godine upali su u preduzeće "Agić kompani", iz kojeg su uzeli 20 aluminijumskih automobilskih feluga vrijednih dvije hiljade maraka.

Do plijena u preduzeću "Sinekop" d.o.o. došli su obijanjem katanca, gdje su našli i ukrali štampače, električnu rampu, agregat, motor za navodnjavanje, vatrogasnu pumpu za vodu i druge stvari vrijedne 8.0000 KM.

Uz sve navedeno, sumnjiče ih da su u noći sa 13. na 14. april ove godine u mjestu Jablan, kod Laktaša, obili katanac na pomoćnom objektu u privatnom vlasništvu i ukrali moped šenke vrijedan 600 KM.

Ubiparip je danas sproveden u Okružno tužilaštvo u Banjaluci na dalje postupanje, a protiv Miloševića i Svjetlanovića će u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaj o teškim krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije