Hronika

Gusta magla kumovala nesreći na putu Čađavica - Banjaluka

Gusta magla kumovala nesreći na putu Čađavica - Banjaluka
Gusta magla kumovala nesreći na putu Čađavica - Banjaluka

BANJALUKA - Na putu Čađavica - Banjaluka magla je u noći sa subote na nedjelju bila toliko gusta da nije ni čudo što je neko stradao, ispričali su nam juče vozači i očevici nesreće, u kojoj je poginuo Josip Gagula (54) iz Nove Gradiške (Hrvatska).

Podsjećamo, Gagula je u subotu oko 20 časova svojim automobilom audi A4, vozeći se ovom dionicom, u mjestu Kadina Voda izgubio kontrolu, sletio s ceste i stradao.

Pored njega, u automobilu je bio i njegov sin Igor (27), koji je nakon pružene ljekarske pomoći prebačen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, u pitanju su laše povrede i pušten je na kućno liječenje.

U Okružnom tužilaštvu u Banjaluci o uzroku nesreće nisu se izjašnjavali pa su poručili kako bi istraga to trebalo da otkrije.

"Dijana Kukobat, dežurni tužilac, naredila je pokretanje istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. Naložena je i obdukcija nastradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS", saopšteno je iz Tužilaštva.

Inače, kobne noći, po riječima očevidaca, dobrim dijelom puta od Čađavice do Banjaluke magla je bila veoma gusta, a vidljivost minimalna.

"Magla je bila gusta kao tijesto. Pretpostavljam da je to u kombinaciji s nepoznavanjem puta kumovalo tragediji. Auto je iz pravca Čađavice išao prema Banjaluci. Tu, poslije Stričića, imate pravac, a onda nekoliko oštrih krivina. Najvjerovatnije je već na prvoj vozač produžio da vozi ravno i otišao u provaliju", priča jedan od onih koji su naišli nedugo nakon nesreće.

Po njegovim riječima, u momentu kada je naišao na kobnoj lokaciji bilo je nekoliko policijskih vozila i šlep-služba.

"Olupinu vozila nisam nigdje vidio. Stao sam svojim vozilom i tek onda shvatio da audi izvlače iz šikare. Scene su bile dosta mučne i uznemirujuće", priča naš sagovornik.

Vozači koji često putuju ovom dionicom kažu kako je riječ o lokaciji na kojoj se nezgode često dešavaju. Kažu da se to najbolje vidi po zaštitnoj ogradi duž puta, koja je na više mjesta oštećena. Nadležne pozivaju da prekontrolišu ovu dionicu i dodatno je obezbijede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije