Hronika

Hadžićeva i policajac u susjednim sobama u bolnici

Hadžićeva i policajac u susjednim sobama u bolnici
Hadžićeva i policajac u susjednim sobama u bolnici

TUZLA - Margareta Hadžić zvana Marga, nekrunisana kraljica tuzlanske mafije, koja je osumnjičena za ranjavanje dvojice policajaca, još nije predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Saznajemo da su Hadžićeva i teško ranjeni policajac Dražen Vujanović iz Lukavca zadržani na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla i da su smješteni u dvije susjedne sobe.

Pripadnik Jedinice za podršku MUP-a TK Mladen Divković, kojeg je pancirna košulja spasila od težeg povređivanja, pušten je na kućno liječenje.

Vujanović je u petak imao dvije operacije na nozi i ruci, a u četvrtak su tuzlanski ljekari izveli složenu operaciju vrata.

U UKC Tuzla kažu da je njegovo zdravstveno stanje sada stabilno.

Hadžićeva je ranjena u ruku, a saznajemo da su joj otkinuta dva prsta. Ispred sobe u kojoj je smještena dežura policijska patrola, a čim se njeno zdravstveno stanje poboljša bit će predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Hadžićeva je u četvrtak rano ujutro pucala iz svoje porodične kuće u tuzlanskom naselju Brđani u policajce, koji su po nalogu Kantonalnog suda došli da pretresu njenu kuću.

Margareta Hadžić ispalila sedam hitaca iz pištolja na policijsku patrolu

Na policijsku patrolu je ispalila sedam hitaca iz pištolja, od kojih su tri pogodila Vujanovića, a jedan Divkovića. Nakon toga uslijedila je rafalna paljba pripadnika Jedinice za podršku, poslije čega je Hadžićeva savladana i uhapšena.

Ona je dugi niz godina poznata policiji, a njeno ime se dovodi u vezu s rasturanjem narkotika u Tuzlanskom kantonu. Saznajemo da je prilikom pretresa njene kuće pronađena izvjesna količina heroina.

Hadžićeva je zajedno sa svojim partnerom Nadilom Hasićem zvanim Mačak bila član zločinačke organizacije Ferida Okića. Dovode je u vezu s pucnjavom u kafiću "Renata" u naselju Stupine i sa seks aferom na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta u Tuzli. Njena kćerka Jelena se udala za osuđenog kriminalca Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, nakon čega je Hadžićeva izjavila da joj je zet jedini pravi neprijatelj u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije