Hronika

Hapšenja u Banjaluci: Dvojica privedena zbog pokušaja teškog ubistva

Hapšenja u Banjaluci: Dvojica privedena zbog pokušaja teškog ubistva
Foto: Vladimir Stojaković | Hapšenja u Banjaluci: Dvojica privedena zbog pokušaja teškog ubistva

BANJALUKA - Policija je juče u Banjaluci uhapsila tridesetdevetogodišnjeg V.T. iz Sremske Mitrovice i njegovog deset godina mlađeg sugrađanina B.P, a za kojim je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog pokušaja teškog ubistva u Srbiji.

Osim toga, kako je potvrđeno "Nezavisnim", za njima je bila raspisana potjernica i zbog ugrožavanja sigurnosti, ali i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija u Srbiji.

"Daljim radom, policajci su došli do informacija da su sa njima u društvu i M.M. (32) i Z.K. (50), obojica iz Sremske Mitrovice, koji su takođe pronađeni i uhapšeni, a pregledom BMW-a pronađeni su predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela", saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

V.T. i B.P. su, nakon ispitivanja, predati Sudu BiH, a policija nastavlja rad sa ciljem utvrđivanja da li se oni, kao i M.M. i Z.K, mogu dovesti u vezu sa pljačkama izvedenim na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju Vlatko T, Bojan P, Zoran K. i Milan M. U BMW-u su, uz ostalo, pronađene rukavice, fantomka, baterijske lampe, čakije, crni ruksak...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije