Hronika

I prvi čovjek bh. fudbala osumnjičen zbog 1,7 miliona KM

I prvi čovjek bh. fudbala osumnjičen zbog 1,7 miliona KM
I prvi čovjek bh. fudbala osumnjičen zbog 1,7 miliona KM

SARAJEVO - Federalna uprava policije podnijela je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivana Veličana.

 Pored njega, izvještaj je podnijet i protiv bivšeg direktora Aerodroma, Bakira Karahasanovića, te aktuelnog pomoćnika direktora sarajevskog Aerodroma i predsjednika Fudbalskog/nogometnog  saveza BiH Elvedina Begića.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi, čime su Međunarodnom aerodromu Sarajevo nanijeli štetu od 1,7 miliona KM, prenijela je Federalna televizija.

Iz Federalne uprave policije danas je saopšteno da je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica I.V, B.K. i E.B. iz Sarajeva zbog sumnje da su, u svojstvu odgovornih lica u Međunarodnom aerodromu Sarajevo, počinili finansijski kriminal i oštetili ovo preduzeće u iznosu od najmanje 1.735.000 KM.

Policijski službenici ove uprave su od novembra 2013. godine provodili mjere i radnje po naredbama Kantonalnog tužilaštva Sarajevo radi prikupljanja dokaza iz oblasti finansijskog kriminala i zloupotrebe službenog položaja prilikom provođenja javnih nabavki i zapošljavanja u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije