Hronika

Imam Beganović saslušan u policiji

Imam Beganović saslušan u policiji
Imam Beganović saslušan u policiji

VELIKA KLADUŠA/BIHAĆ - Imam Selvedin Beganović iz Trnova kod Velike Kladuše u srijedu je bio kod policije na obavijesnom razgovoru, jer je u utorak ponovo prijavio napad od nepoznatog počinioca, kojom prilikom su mu nanesene, kako tvrdi, povrede hladnim oružjem.

''Sektor kriminalističke policije, u saradnji s Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona (USK), provodi intenzivnu istragu radi dokumentovanja i dokazivanja navoda iz prijave ef. Beganovića, ali naravno i nekih novih saznanja, odnosno okolnosti do kojih smo došli tokom same istrage'', izjavio je za Fenu portparol Policije USK-a Ale Šiljdedić.

Po njegovim riječima, Beganović pozvan je u utorak u prostorije Policijske stanice Velika Kladuša radi davanja iskaza na određene okolnosti, kako same njegove prijave napada, tako i nekih novih do kojih se došlo u istrazi. Beganović je pozvan, kako se nezvanično saznaje, između ostalog, i zbog nedozvoljenog držanja oružja, jer je policija kod njega pronašla automatsko oružje, pancirni prsluk i skalpel, koji su izuzeti. Zbog provođenja daljnje istrage Šiljdedić tu informaciju nije mogao potvrditi, niti je mogao precizirati o kavim se novim okolnostima radi.

Inače, Beganović je u proteklih nekoliko mjeseci više puta prijavljivao navodne napade nepoznatih lica, a posljednju takvu policiji je uputio prije dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije