Hronika

Imamu prijetio da će mu silovati ženu i kćerku

Imamu prijetio da će mu silovati ženu i kćerku
Foto: N.N. | Imamu prijetio da će mu silovati ženu i kćerku

PRIJEDOR - Danel Rajković (38) iz Gacka osumnjičen je za ugrožavanje bezbjednosti imama Emira Nuhića iz Novog Grada i članova njegove porodice.

Naime, kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, pripadnici ove PU su u saradnji sa policijom iz Gacka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, identifikovali su D.R. i ispitali ga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

"Osumnjičenom licu D.R. na teret se stavlja da je 3. i 16. marta putem društvenih mreža Facebook i Messenger uputilo prijetnje po život i tijelo na štetu vjerskog službenika iz Novog Grada i članova njegove porodice", naveli su iz PU Prijedor.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenog biće dostavljen izvještaj za krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Kako saznajemo, od osumnjičenog je izuzet računar, koji će poslužiti kao dokaz. Osumnjičeni je imamu prijetio "da bi mu silovao ženu i kćerku u džamiji, a on bi to sve gledao, te bi ga zaklao i zapalio džamiju". Osim toga, pisao mu je da bi volio da Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Adolf Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu, a takođe je poželio da Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom.

"Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepate i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale. Nož, žica, Srebrenica", samo su neke od poruka.

Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, i Dragan Davidović, direktor Republičkog sekretarijata za vjere, podržali su policijske aktivnosti u kojima je identifikovan muškarac koji je prijetio imamu Nuhiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije