Hronika

Imovina hrvatskih povratnika ponovno na meti provalnika

Imovina hrvatskih povratnika ponovno na meti provalnika
Imovina hrvatskih povratnika ponovno na meti provalnika

PELAGIĆEVO - Imovina hrvatskih povratnika u opštini Pelagićevo posljednjih je dana ponovno na meti provalnika koji su izvršili nekoliko provala u porodične kuće u Tramošnici i Turiću, čiji su vlasnici na privremenom radu u inostranstvu.

I u ovom, kao i u desecima sličnih slučajeva, provale se događaju uoči najvećih katoličkih praznika, kada vlasnici najčešće dolaze svojim kućama.

Jedan hrvatski povratnik iz sela Turić kod Pelagićeva, koji nije želio otkriti identitet, iz straha za osobnu sigurnost kaže da mu je u obnovljenu kuću do sada provaljeno čak pet puta, a počinioci policiji još uvijek nisu poznati.

''Ne znam što mi uopće ovo treba? Mukotrpno radim u Austriji da bih nešto stekao i izgradio, a to na kraju lopovi unište i odnesu. Ozbiljno razmišljam da zauvijek dignem ruke od povratka i nastanim se negdje gdje ću biti sigurniji'', kaže on.

Pita se čemu i kome uopšte treba ovakva policija i istražni organi koji do sada nisu riješili niti jedan slučaj provale i počinioce priveli licu pravde.   

''Naše kuće se iz godine u godinu obijaju, a lopovi neometano kradu i odnose našu imovinu. Koliko je meni poznato, do sada niti jedan provalnik nije uhićen, niti je ijedna ukradena stvar pronađena i vraćena vlasnicima'', kaže hrvatski povratnik iz Turića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije