Hronika

Incident u Banjaluci: Pijani mladići tukli policajce

Incident u Banjaluci: Pijani mladići tukli policajce
Incident u Banjaluci: Pijani mladići tukli policajce

BANJALUKA - Policija je privela Aleksandra Krpića (19), Srđana Nikolića (18), te maloljetnike S.Č. (17) i K.D. (17), zbog narušavanja reda i mira i obračuna s policajcima tokom vikenda u centru Banjaluke.

Incident se dogodio u subotu oko 2.15 iza ponoći u parku "Petar Kočić".

"Prilikom intervencije u parku 'Petar Kočić' zbog narušavanja reda i mira grupa od desetak osoba napala je policajce i udarala ih rukama i nogama po glavi i tijelu", izjavio je Igor Šukalo, portparol CJB Banjaluka.

Dodao je kako su mladići flašama i stolicama tokom obračuna s policajcima oštetili i policijski polo.

Stanarka koja živi u blizini parka ispričala je za "Nezavisne" da ju je oko dva časa iza ponoći probudila galama i lupanje stakla.

"Lupanje stakla me trglo iz sna i čula sam kako neko galami. Vidjela sam policijski auto i mladiće. Izgledalo je kao da se tuku, ali tek ujutro sam čula šta se zapravo dogodilo", ispričala je stanarka, koja je željela ostati anonimna.

Dodala je kako se u parku gotovo svako veče okuplja omladina i pijanči, te da bi policija trebalo češće da interveniše.

Epilog obračuna u gradskom parku bio je privođenje mladića i povrijeđeni policajci, koji su se za pomoć obratili Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Banjaluci.

Portparol CJB Banjaluka naveo je da su nakon privođenja četvorica osumnjičenih sprovedeni na kriminalističku obradu.

Tokom obrade utvrđeno je da osumnjičeni Nikolić ima 1,35 promila alkohola u krvi, maloljetni K.D. 1,38 promila, osumnjičeni Krpić 0,82 promila alkohola u krvi, a maloljetni Č.S. 0,87 promila.

Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode.

CJB Banjaluka je protiv Krpića podnio izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog napada na policajce i narušavanja reda i mira.

Izvještaji su podneseni i protiv roditelja dvojice maloljetnika, i to Dragana Čolića i Andreje Petrović, i to zbog narušavanja reda i mira, kao i protiv osumnjičenog Nikolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije