Hronika

Incident u Sarajevu: Došao očitati struju, pa napastvovao djevojku

Incident u Sarajevu: Došao očitati struju, pa napastvovao djevojku
Incident u Sarajevu: Došao očitati struju, pa napastvovao djevojku

SARAJEVO - Aida Krasnić-Jusufović iz Sarajeva prijavila je Policijskoj stanici Stari Grad E. H., radnika „Elektrodistribucije“ Sarajevo, da ju je u subotu, 6. februara, seksualno napastvovao!

Krasnić-Jusufović tvrdi da je bila sama u kući kada je neko pozvonio na vrata.

“Otvorila sam i vidjela da je to momak koji očitava potrošnju električne energije. Odmah je počeo s neumjesnim komentarima, na šta sam mu odgovorila da napiše stanja sa sata i da ide. Dok sam čekala da upiše brojeve, počeo je govoriti, kao u šali, kako neće upisati pravo stanje s brojila već više, da mi dođe veći račun”, priča Krasnić-Jusufović, a prenosi focus.ba.

Kada mu je, kako je pojasnila, rekla da napiše kako jeste, on ju je počeo pipkati uhvativši je za grudi.

“Nisam vjerovala šta radi! Šokiralo me kada sam osjetila njegove ruke na sebi. Taj mladić seksualno me napastvovao u mojoj avliji, na mom kućnom pragu”, ispričala je potresena Sarajka.

Iako isprepadana i u šoku, kaže da ga je uspjela istjerati iz kuće i zaključati vrata. Policiju nije pozvala odmah jer, pojašnjava, nije znala njegov identitet pa da nije znala šta i koga da prijavi, a to je učinila jučer, kada je doznala njegovo ime.

“Nazvala sam odmah „Elektrodistribuciju“, ali sam tada dobila samo izvinjenje operatera jer je “vikend i nema nadređenih”. Ovo je strašno – kaže Krasnić-Jusufović.

Navodi da je slučaj juče prijavila i menadžmentu „Elektrodistribucije“ te da očekuje da radnik bude sankcioniran.

Kako je Krasnić-Jusufović kazala, ona će tužiti i “Elektroprivredu BiH”, jer joj je njihov uposlenik nanio duševnu bol i seksualno je napastvovao.

“Sad manijaci mogu da rade šta hoće”, pojašnjava ona odluku da u javnost iznese događaj od subote.

U „Elektrodistribuciji“, su kazali da su zaprimili prijavu za svog uposlenika.

Za poduzimanje mjera, propisanih aktima Društva, kako su naveli, potrebno je podnijeti pismenu prijavu i priložiti dokaze koji potvrđuju navode iz prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije